Stiri

02 Septembrie 2015
Semnificaţii istorice pentru ziua de 2 septembrie

Semnificaţii istorice pentru ziua de 2 septembrie

1666 - Un incendiu a devastat 13.000 de case în Londra, dezastru cunoscut în istoria Angliei drept "Marele Incendiu" (Great Fire)

Sursa: mediafax.ro

Ciorba de Burta cu Piept de Pui

Ingrediente

1 piept de pui mare
500 g telina
500 g patrunjel radacina
1 kg cartofi
500 g morcovi
putina grasime e pui
10 oua
800 g smantana
2 capatani usturoi
otet

Timp preparare

3 h

Complexitate

medie

Preparare:

Se pun la fiert intr-o oala mare 10 litri toate legumele cu pieptul de pui si grasimea. Dupa ce au fiert f f f bine se scot cu grija si supa ramasa se strecoara, pieptul de pui se taie fasii subtiri de aprox 4-5 cm si se adauga in zeama deja strecurata.
Apoi 1 litru de zeama se raceste putin si se amesteca cu mixerul impreuna cu ouale, smantana, usturoiul bine maruntit si putin otet dupa gust.
Se amesteca compozitia cu cealalta zeama, se mai da intr-un clocot se mai adauga sare sau otet dupa gust si se serveste dupa placere cu un surplus de usturoi amestecat cu smantana.
POFTA BUNA.

Din aceeasi categorie

Ciorba de perisoare (II)

Clatitele le-am facut primele.Am trecut apoi la ciorba.Am tocat marunt legumele. Le-am pus in 2 linguri ulei masline la calit la foc mic si dupa 15 minute, dupa ce s-au inmuiat am adaugat 2l apa, knorr-ul si sare si le-am lasat la fiert.Cand legumele erau fierte am adaugat pulpa tocata de la cele 2 rosii si am mai dat un clocot. Am stins focul si a ...

Mulligatawny

Se pune untul intr-o craticioara si se infierbanta. Se adauga ceapa si marul si cand incepe sa se rumeneasca se adauga bucatile de pui. Cand s-au prajit se adauga pudra de curry si dupa un minut se adauga supa si orezul. Pune sare, piper si vegeta de casa.Se fierbe cam 20 de minute si dupa ce oprim focul adaugam sucul de lamaie si frisca pentru gat ...

Supa Crema de Naut

Alegeti-va oala potrivita si incingeti uleiul; prajiti semintele de chimen intreg, foile de dafin, cuisoarele si ardeiul iute.Cand boabele de chimen se supara si incep a sari, adaugati ceapa taiata pestisor, sotati-o (se poate chiar praji pana la rumenire)Micsorati flacara si sotati usturoiul feliat si ghimbirul dat pe razatoare. Nu mai mult de un ...

Ciorba de burta (IV)

Burta si oasele de vita se spala bine si se pun la fiert intr-un recipient mare, cu aproximativ 4 sau 4,5 l de apa.Se ia spuma pana dispare total. Se lasa carnea si burta la fiert, vreme de 15 minute, dupa care se adauga si legumele.Se adauga legumele curatate, dar intregi, netaiate, se pune o lingurita de sare si se lasa ciorba la fiert la foc ...

Ciorba de Peste

Cei patru carasi impreuna cu telina, morcovul, pastarnacul si patrunjelul se fierb pana ce legumele si pestele se farama foarte bine. Amestecul format se paseaza printr-o sita si daca mai e nevoie se mai adauga lichid.In supa formata se adauga cartofii taiati cuburi si orezul. Cand acestea sunt fierte pe jumatate adugam bucatile de peste si rosiile ...

Bors de Sfecla Rosie, cu Grausor

Se pune la fiert apa (cam 1 litru) cu sare. Cand apa clocoteste se adauga pe rand: ceapa si prazul, apoi leguminoasele taiate cuburi, cartofii. Dupa ce dau 2-3 clocote se adauga sfecla data pe razatoare. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga verdeturile tocate, oprindu-se putin patrunjel pentru presarat in farfurie. Se adauga imediat dupa ver ...

Ciorba Mea de Salata

- am prajit sunca taiata bucati si am scos-o pe o farfurie- dc sunca nu lasa foarte multa grasime inmuiem frunzele de salata taiate felii in aceeasi tigaie impreuna cu un catel de usturoi intreg si strivit sau cu praful de usturoi. Daca a lasat grasime multa o aruncam si apoi calim salata: lol:. Usturoiul, cind salata e inmuiata, il aruncam.- am ra ...

Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon

Inimile se spala , se curata , se taie in doua ptr a se curata restul de sange ramas. Se pune in 2.5 l apa la fiert cu putina sare si se indeparteaza spuma care se formeaza in timpul fierberii.Orezul se alege , se spala , si se pune in apa rece . Legumele le curatam , spalam si le taiem cubulete .Cand au fiert inimioarele adaugam si legumele taiate ...

Gazpacho (III)

Se aleg rosii mai carnoase si coapte, se decojesc si se taie bucati, apoi se scoat semintele.Castravetele, usturoiul si ceapa se curata de coaja si se taie marunt.Ardeii se curata de cotoare si se taie cubulete.Otetul daca este prea acru se dilueaza cu putina apa.Se fac crutoane din paine, care se taie bastonase sau cubulete, se stropesc cu ulei si ...

Ciorba de perisoare (III)

-taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei-adaugam 1 lingura mare de ardei pus la borcan(il pune mama la borcanele dar voi nu e musai sa puneti),amestecam binepunem boiaua,amestecam repede si imediat stingem cu 1 cana mare de apa-adaugam morcovul,patrunjelul radacina, telina si completam oala cu apa-lasam sa fiarba 20 minute-scoatem legu ...

Inapoi la Borsuri supe ciorbe
Zodia sagetator Horoscop Sagetator Azi

Daca vi se propune sa deveniti asociat intr-o afacere, va recomandam sa nu va pripiti. Astazi va cam lipseste simtul practic si riscati sa luati decizii gresite.

Acordati mai multa atentie relatiilor sentimentale! Sunt sanse sa petreceti o seara romantica impreuna cu persoana iubita.


Horoscop Sagetator Maine

Aveti parte de un succes neasteptat pe plan social si financiar. Nu pierdeti momentul favorabil, dar nici nu fortati nota!

Dupa-amiaza plecati intr-o deplasare neplanificata. Se pare ca este o calatorie in interes personal, care va poate aduce beneficii materiale substantiale. Aveti grija de acte!


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4390 RON
1 USD = 3.9423 RON
1 XAU = 144.4630 RON
Evolutia valutara
4.4321
4.4390
3.9511
3.9423
142.2425
144.4630
574.43 kb