Stiri

01 Aprilie 2015
Semnificaţii istorice pentru ziua de 1 aprilie

Semnificaţii istorice pentru ziua de 1 aprilie

1578 - S-a născut medicul englez William Harvey (d.1657), format la Cambridge şi la Padova, descoperitorul sistemului circulator la animale în 1616.

Sursa: mediafax.ro

Ciorba de Burta cu Piept de Pui

Ingrediente

1 piept de pui mare
500 g telina
500 g patrunjel radacina
1 kg cartofi
500 g morcovi
putina grasime e pui
10 oua
800 g smantana
2 capatani usturoi
otet

Timp preparare

3 h

Complexitate

medie

Preparare:

Se pun la fiert intr-o oala mare 10 litri toate legumele cu pieptul de pui si grasimea. Dupa ce au fiert f f f bine se scot cu grija si supa ramasa se strecoara, pieptul de pui se taie fasii subtiri de aprox 4-5 cm si se adauga in zeama deja strecurata.
Apoi 1 litru de zeama se raceste putin si se amesteca cu mixerul impreuna cu ouale, smantana, usturoiul bine maruntit si putin otet dupa gust.
Se amesteca compozitia cu cealalta zeama, se mai da intr-un clocot se mai adauga sare sau otet dupa gust si se serveste dupa placere cu un surplus de usturoi amestecat cu smantana.
POFTA BUNA.

Din aceeasi categorie

Ciorba de burta (VI)

Burta prefiarta si feliata o punem separat, in oala cu presiune impreuna cu 100 ml de otet, apa, sare 1 lingurita, cu foile de dafin, 1/2 capatana usturoi si piperul boabe la fiert ptr 30 minute de cand a inceput sa fiarba. Se scoate apoi si se spala in doua, trei ape si se lasa la stors.Intre timp in alta oala punem oasele la fiert cu 1 lingura de ...

Ciorba Radauteana

Punem carnea de pui la fiert impreuna cu ceapa, avand grija sa adunam spuma care se aduna la suprafata. Intre timp sa fim eficienti - pregatim legumele (morcovii, ardeii, albitura): le spalam si le tocam in cubulete mici.Cand carnea de pui este fiarta o scoatem din supa si adaugam legumele sa fiarba. Curatam de carnea de pui de pe oase si o rupem f ...

Ciorba de Perisoare Dietetica

Pentru inceput curatam legumele, le taiem cubulete si le punem la fiert intr-un vas cu apa. Intre timp pregatim perisoarele: tocam carnea, fierbem soia, adaugam restul de ingrediente, omogenizam si formam perisoarele.Cand legumele sunt aproape fierte dam vasul pe ochiul cel mai mic si adaugam rand pe rand perioarele. Initial acestea "se vor scufund ...

Ciorba Vanatorului

Punem oasele de mistret dupa ce le-am spalat bine, in 5 l apa rece intr-o oala pe foc si adaugam 2 linguri sare. Lasam sa fiarba la foc mic si intre timp spumam. Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Cand carnea de pe oase e fiarta mai mult de jumatate adaugam morcovii taiati. Cand acestia sunt si ei fierti pe jumate adaugam mazarea, fasolea si va ...

Supa de Varza si Castane

- fierbeti castanele in apa cu sare si dafin cca 30 minute. Curatati de coaja (maronie) cit sunt inca calde si nu uitati sa le scoateti si pielita de dedesubtul cojii maro. Nu trebuie sa fie fierte prea tare, trebuie sa ramina intregi, oricum le mai punem la fiert si in supa cu varza.- In oala de supa punem varza taiata fisii subtiri cu 1 lingurita ...

Ciorba de Pui cu Mazare

Se pune pieptul de pui (taiat marunt) la fiert in apa. Intre timp se toaca ardeiul si ceapa cubulete si se adauga peste carnea de pui. Cand ceapa si ardeiul au fiert se adauga mazarea. Se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute (poate sa fiarba mai mult daca mazarea este congelata, eu am avut la cutie, semi fiarta), dupa care se adauga treptat oul ...

Supa crema de linte rosie

Morcovii, patrunjelul si cartoful se pun la fiert in apa cat sa le acopere. Intre timp se caleste ceapa in ulei ceva mai multisor si cand a devenit sticloasa punem lintea si, cand si aceasta e ametita de fierbinteala uleiului, punem usturoiul taiat feliute si putin chimen si mai lasam la foc domol 5 minute. Dupa ce au fiert legumele le pasam (tot i ...

Bab Gulyas

Se pun boabele de fasole la inmuiat de cu seara pana a doua zi.Ceapa se taie marunt, taiem carnea si ciolanul cubulete.Taiem si legumele. Se pune ceapa la calit pe ulei sau untura, adaugam carnea si ciolanul si mai apoi morcovii si patrunjelul radacina taiat. le calim asa un pic pe foc si adaugam crema de gulyas, boia si piper.Punem apa peste,aduga ...

Supa Crema De Legume

-punem legumele la fiert in trei litri de apa in care am pus cateva picaturi de ulei.-legumele se pun atunci cand apa incepe sa fiarba-dupa fierbere se scot legumele-se baga la robot si se paseaza-acest piure se pune in supa in care au fiert legumele-se mai lasa zece minute pe foc timp in care asezonam cu delikat si punem bulionul-la final se adaug ...

Ciorba de Verdeturi

Curatam frunzele verdeturilor si legumele, apoi le spalam. Fierbem 2 litri de apa, oparim verdeturile si pastram apa. Tocam cubulete ceapa, morcovul, telina, le calim in 2 linguri ulei de masline si adaugam si doua linguri de orez.Tocam verdeturile (mie imi place cat mai marunt), adaugam legumele calite, apa in care am oparit frunzele si inca 3 pah ...

Inapoi la Borsuri supe ciorbe
Zodia scorpion Horoscop Scorpion Azi

Aveti multe probleme de rezolvat. Va sfatuim sa va planificati cat mai bine, ca sa nu va consumati energia inutil.

Chiar daca aveti spor la treaba, nu refuzati ajutorul prietenilor!

Dupa-amiaza, s-ar putea ca o persoana mai in varsta din familie sa va faca un cadou, probabil o suma de bani.


Horoscop Scorpion Maine

Dimineata aveti de rezolvat multe probleme legate de o afacere. Pastrati-va calmul si nu va grabiti, altfel riscati sa faceti greseli!

Dupa o zi foarte obositoare, petreceti seara alaturi de persoana iubita, intr-o atmosfera placuta.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4098 RON
1 USD = 4.1115 RON
1 XAU = 155.7917 RON
Evolutia valutara
4.4061
4.4098
4.0607
4.1115
155.1184
155.7917
1004.01 kb