Stiri

26 Noiembrie 2014
CONFERINŢA MEDIAFAX - Streinu Cercel: Vrem să scoatem din circulaţie virusul hepatitic C, cu tratament disponibil din 2015

CONFERINŢA MEDIAFAX - Streinu Cercel: Vrem să scoatem din circulaţie virusul hepatitic C, cu

Autorităţile sanitare pregătesc un program naţional de "scoatere din circulaţie" a virusului hepatitic C, funcţional probabil din aprilie 2015, când terapia fără Interferon va fi disponibilă în România, a anunţat, miercuri, managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel.

Sursa: mediafax.ro

Piscot cu Visine

Ingrediente

*12 linguri zahar
*4 oua
*9 linguri ulei
*100ml apa
*250g faina
*praf de copt
*zahar vanilat
*500 g visine

Timp preparare

1 h

Complexitate

redusa

Preparare:

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apa, faina, praful de copt. Visinele se spala se curata si sa pun intr-o tava unsa tapetata cu faina. Aluatul rezultat se toarna peste ele si se pune la cuptor la foc mic 30min. Se pudreaza cu zahar praf deasupra.

Din aceeasi categorie

Prajitura Victoria

Blatul 1:-batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile, nuca macinata, cocosul, faina.-punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt-bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea.-blatul se raceste iar apoi se taie in douaBlatul 2:-se bat a ...

Briose Bicolore

Mod de preparare:- Faina proaspat cernuta se amesteca cu praful de copt.- Lamaia se spala, se rade marunt pe razatoare coaja acesteia si se stoarce sucul (indepartand eventualii samburi).- Ouale se mixeaza cu zaharul, pana la topirea acestuia din urma si obtinerea unui amestec omogen.- Se adauga uleiul treptat, avand grija ca acesta sa fie bine inc ...

Inghetata Caramel

Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele. Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura. Se lasa sa se raceasca bine iar intre timp preparam zaharul caramel astfel:se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce za ...

Castane Coapte si Pireu

In primul rand, atunci cand se coc, castanele nu trebuie sa fie in cantitate mare... coaja lor se intareste destul de repede si devin foarte greu de curatat.Castanele se spala, apoi se cresteaza cu un cutit (de regula se face o taietura la baza lor (partea mai tesita) avand grija sa nu ne taiem, pentru ca au coaja tare. Crestaturile se fac pentru a ...

Castagnaccio Pugliese (Prajitura cu Faina de Castane)

- trecem prin ciur faina, cacaoa si praful de copt- amestecam laptele cu uleiul- amestecam ouale cu zaharul, cu mixerul, pina cind devin spumoase- adaugam mixul de faina si cel de lapte alternind si amestecaind cu muxerul pina obtinem un aluat ca cel de chec- adaugm stafidele si miezul de nuci- ungem cu unt tava si varsam compozitia, presaram migda ...

Tarta cu crema de cacao si cocos

Se face aluatul si se lasa sa se odihneasca.Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema albicioasa si spumoasa...Se pune la topit untul se da de pe foc si se adauga laptele, faina si cacao .. se amesteca bine de tot . Se adauga cocosul si se amesteca totul bine impreuna cu zaharul frecat cu galbenusurile si la urma albusul batut spuma ...

Tort cu Crema de Vanilie, Frisca si Fragute! ! !

PandispanAlbusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu doua linguri de ulei, trei de apa rece si un praf de sare. Turnam acest amestec peste albusuri, amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza. Apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt! Omogenizam din nou, turnam in tava si la cuptor circa 30- ...

Mousse de Mango cu Iaurt Grecesc

Curatati mango de coaja, puneti pulpa cu jumatate de zahar intr-un blender. Amestecati pana devine un piure. Bateti restul de zahar cu albusul, nu foarte mult …ca la bezea.Amestecati (cu o lingura) piureul de mango cu iaurtul iar la sfarsit adaugati albusul spuma. Amestecati incet de jos in sus. Se pune spuma de mango in castronase (mie mi-au ven ...

Crema de Frisca cu Miere

Mixati bine smantana pentru frisca cu mierea, laptele si esenta. Adaugati intaritorul pentru frisca si bateti in continuare pana obtineti o spuma tare, care nu curge.Folosita ca si crema se pastreaza foarte bine, la rece, mai multe zile, fara sa aiba tendinta de a se inmuia sau a se usca.Se poate intrebuinta in patiserie (ex. rulouri umplute cu fri ...

Prajitura Ultra- Rapida cu Branza de Vaci

Puneti stafidele la inmuiat in rom. Tapetati o tava (25x 35 cm) cu hartie de copt, radicand marginile. Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si zaharul pudra, omogenizand bine. Inglobati in branza de vaci zaharul vanilat si stafidele scurse. Repartizati in tava jumatate din untul taiat feliute.Presarati uniform 1/2 din com ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia fecioara Horoscop Fecioara Azi

S-ar putea sa apara schimbari interesante, de natura sa va aduca multe satisfactii. Sociabilitatea si forma intelectuala in care va aflati va favorizeaza succesul pe plan social si profesional.

Dupa-amiaza trebuie sa luati o decizie importanta in privinta relatiilor sentimentale. Ascultati-va intuitia!


Horoscop Fecioara Maine

Aveti posibilitatea sa va apropiati mai mult de persoana iubita. Daca se iveste ocazia sa plecati intr-o excursie, va recomandam sa nu ezitati.

Sunteti original, iar cei din jur va primesc bine ideile. Totusi, ar fi bine sa tineti cont si de parerile celorlalti.

Va sfatuim sa nu va ocupati astazi de treburi importante.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4200 RON
1 USD = 3.5479 RON
1 XAU = 136.5176 RON
Evolutia valutara
4.4338
4.4200
3.5653
3.5479
137.7879
136.5176
1002.85 kb