Stiri

21 August 2014
O vindecătoare locală ar fi favorizat răspândirea virusului Ebola din Guineea în Sierra Leone

O vindecătoare locală ar fi favorizat răspândirea virusului Ebola din Guineea în Sierra Leone

Ebola face ravagii în Sierra Leone, provocând sute de morţi, dar fără scânteia aprinsă de o vindecătoare care pretindea că tratează febra hemoragică, atrăgând bolnavi din Guineea vecină, virusul nu ar fi trecut probabil frontiera, comentează AFP.

Sursa: mediafax.ro

Piscot cu Visine

Ingrediente

*12 linguri zahar
*4 oua
*9 linguri ulei
*100ml apa
*250g faina
*praf de copt
*zahar vanilat
*500 g visine

Timp preparare

1 h

Complexitate

redusa

Preparare:

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apa, faina, praful de copt. Visinele se spala se curata si sa pun intr-o tava unsa tapetata cu faina. Aluatul rezultat se toarna peste ele si se pune la cuptor la foc mic 30min. Se pudreaza cu zahar praf deasupra.

Din aceeasi categorie

Galuste cu Prune III

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit apoi se dau pe razatoare. Se amesteca cu oul, zaharul. La final se adauga faina pana devine un aluat ce poate fi modelat.Prunele le scoatem samburii. Luam o cantitate din coca putin mai mare decat pruna in care o imbracam complet, astfel in cat sa nu se desfaca.Punem o oala cu apa la fiert si cand este i ...

Tort cu Capsuni si Lichior de Fructe de Padure

Blat:Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema deschisa la culoare. Peste unt si zahar se pun galbenusurile separate de albusuri si lichiorul, amestecand bine pana se omogenizeaza.Separat se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se amesteca cu compozitia facuta mai devreme, amestecand usor de jos in sus ...

Tort din crema de zahar ars

1. Caramelizezi zaharul (1/2 cana) intr-o cratita de 2-3l si rotesti vasul, sa fie imbracati peretii. Lasi la racit.2. Amesteci cu telul ingredientele pentru crema, apoi le torni in vasul tapetat.3. Dai in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 20min, cat sa o coci pe jumatate.4. Faci un blat simplu: bati albusurile spuma cu zaharul, ca p ...

Prajitura cu mere si cafea (de post )

Se amesteca intr-un vas:faina ,zaharul,cafeaua si praful de copt,pana se omogenizeaza. Apoi se adauga si margarina topita,trebuie sa arate ca o compozitie de chec.Se unge o tava cu ulei se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul se aseaza merele si stafidele , distribuindu-se uniform pe toata suprafata.Se da la cuptor penrtu 20-25 min.Se lasa sa s ...

Fursecuri cu Miere si Nuca

Pentru sirop:Puneti la fiert toate ingredientele pentru 3- 4 min din momentul cand a inceput sa clocoteasca siropul, amestecand pentru a se dizolva complet zaharul. Supravegheati siropul pe timpul fierberii deoarece are tendinta de a da pe dinafara vasului. Dati deoparte si lasati la racit. Indepartati cuisoarele.Pentru aluat:Amestecati intr-un bol ...

Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Faina se amesteca cu sarea intr-un castron. Se adauga untul si untura reci amindoua, si taiate bucatele si cu palmile se freaca pina se formeaza faramituri. Se adauga putin cite putin apa rece si cu ajutorul unei furculite se amesteca pina se formeaza aluatul.Se imparte apoi in doua si se inveleste in folie de plastic si se pune la frigidar ptr jum ...

Prajiturele Scoica

Sa vezi si sa nu crezi: nu va cruciti prea tare - am facut din nou o prajiturica - aluatul asta cu vin ma incanta, este atat de usor de facut incat ma pot da la prostii de tot felul ...De dragul vostru, am masurat in linguri toate ingredientele, ca sa va tentez a-l face.Asadar: 11 liguri de vin, 11 linguri de zahar, 11 linguri de ulei, 11 linguri d ...

Melcisori cu Afine si Mascarpone

Pregatiti o maia din drojdie, zahar, apa calduta si lasati-o la crescut 15 min.Separat, amestecati sarea, mierea si untul in laptele caldut, pana se topesc.Turnati peste faina cernuta compozitia cu laptele caldut si maiaua crescuta, apoi framantati pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana.Transferati pe masa de lucru si continuati framantatul ...

Chec cu Glazura de Ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca cele doua compozitii, adaugam faina cernuta si se omogenizeaza lejer.Impartim compozitia obtinuta in doua intr-o parte se adauga cacaua cernuta si se amesteca. Intr-o tava rotunda tapetat cu hartie de ...

Pandispan pufos

Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face sirop apoi se toarna fierbinte peste albus batind cu mixerul cam 1 minut, peste se pune uleiul si se bate, se pun galbenusurile si se bate, apoi praful de copt dizolvat si faina amestecind pina se omogenizeaza.Se unge o forma cu unt sau margarina si se toarn ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia varsator Horoscop Varsator Azi

Sunteti in forma si va adaptati cu usurinta la situatiile noi.

Aveti ocazia sa rezolvati probleme ce tin de viata particulara. Mai mult, reusiti sa ii ajutati si pe cei din jur.

Este o zi buna pentru discutii cu prietenii si familia. Aveti grija sa nu deveniti pisalog!


Horoscop Varsator Maine

Astazi nu sunteti prea comunicativ si ar fi bine sa amanati intalnirile de afaceri sau de natura sentimentala.

Va sfatuim sa evitati activitatile care necesita luciditate si putere de concentrare.

Acordati mai multa atentie relatiilor cu partenerul de viata!


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4244 RON
1 USD = 3.3291 RON
1 XAU = 138.5134 RON
Evolutia valutara
4.4333
4.4244
3.3222
3.3291
138.7925
138.5134
1002.97 kb