Stiri

26 Octombrie 2014
Marocul îşi sporeşte securitatea cu un nou dispozitiv

Marocul îşi sporeşte securitatea cu un nou dispozitiv

Marocul a anunţat sâmbătă că îşi sporeşte securitatea cu un nou dispozitiv, "Hadar", creat atât "pentru a lupta împotriva diferitor tipuri de ameninţări care apasă asupra regatului", cât şi pentru "a proteja "cetăţenii şi vizitatorii străini".

Sursa: mediafax.ro

Prajitura Cu Rabarbar

Ingrediente

8 oua,
8 linguri de zahar,
8 linguri de ulei,
8-10 linguri de faina,
1/2 rabarbar sau fructe acrisoare,
coaja de lamaie,
1 praf de copt,
zahar pudra.

Timp preparare

30 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Se bate albusele, se adauga pe rand zaharul, uleiul, galbenusele, lamaia, faina amestecata cu praful de copt. se aseaza in tava tapetata cu faina. Se taie rabarbarul feliute de 1 cm. si se aseaza peste blat se introduce la cuptor aprox. 30 minute.
Cand se scoate din cuptor se cerne zahar pudra.

Din aceeasi categorie

Tort Diplomat

Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem folie alimentara si asezam in picioare piscoturile pe care le-am inmuiat doar foarte putin in compot de ananas.Separat pregatim cremele astfel:250 g iaurt simplu il amestecam cu dulceata de capsuni si cu jumatate de plic de gelatina pe care am topit-o in prealabil in apa calduta. Peste acestea turnam ...

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de apa si se lasa deoparte.Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, dupa care turnam galbenusurile, faina si nuca macinata. Se toarna compozitia in tava ( tava mica de la cuptor) si da la cuptor 30-40 min.Se prepara o budinca mai groasa cu 300 ml lapte, 3 linguri zahar la un plic de pudding ,se race ...

Prajitura `Delicia`

Preparare foi:Se separa ouale, albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos. Compozitia obtinuta se imparte in 3, o parte o coloram cu cacao si le coacem pe hartie de copt.Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata ...

Pinza Bolognese (varianta Simpla)

Este o prajitura tipica Bolognei, foarte buna linga o cafeluta (cu sau fara lapte).Din compozitia de mai sus ies 3 pinze.Se amesteca toate ingredientele si se framinta sa rezulte un aluat compact ca cel de tarta sau de biscuiti. Se pune in vas acoperit sau in folie de plastic in frigider pt 30 min.Se intinde o foaie subtire de circa 1/2 cm. Foaia ...

Prajitura cu caramel si ciocolata

Incalziti cuptorul la temperatura 170°C si captusiti o tava de marime 24 X24 cm. Frecati bine untul moale cu zaharul pana devine cremos . Adaugati faina , praful de copt si varful de sare. V-a rezulta un aluat destul de tare. Il intinteti in tava si il lasati sa se coaca pentru circa 15 minute sau pana cand vedeti ca a devenit putin auriu.Topiti b ...

Fursecuri Delicioase

Intr-un vas mediu se pune faina, in mijlocul careia se adauga pe rand toate ingredientele mentionate pentru prima compozitie (galbenusurile, zaharul, smantana, margarina, zaharul vanilat si zeama de la jumatatea de portocala). Se amesteca toate pana devine un aluat legat, dupa care se framanta bine pana la elasticitatea acestuia.Se tapeteaza cu fai ...

Inghetata de Visine

Visinele desamburite se pun la fiert impreuna cu zaharul cu pectina pentru 5 min.Ouale si zaharul se fierb pe baie de apa pana se spumeazaFrisca se bate spuma.Peste frisca batuta spuma adaugam compozitia de ou si zahar rece, esenta de vanilie si visinele scurse de siropul format. Se amesteca bine si se pune in caserole la frigider. Dupa 4 ore se sc ...

Baclava

Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scortisoara.Nucile se impart si ele in 2 parti egale.Se topeste bine margarina pana devina lichida (la microunde am topit-o mai repede). Se ia o foaie, se pune in tava se unge cu margarina.Se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi.Pes ...

Tort Cu Capsuni

-se pune gelatina la inmoiat 10 minute in apa rece-se bate frisca cu smantana grasa, apoi punem putina esenta de capsuni, care si coloreaza-se incorporeaza branza in frisca si se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza-se pune blatul in tava cu inel detasabil-topim gelatina umflata si apoi o incorporam in frsica cu branza-punem jumatate din c ...

Prajitura cu Mere

Punem faina intr-un vas, adaugam cei 200 gr untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana (daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de la o lamaie. Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar ni ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia balanta Horoscop Balanta Azi

Nu este momentul sa va ambitionati sa rezolvati singur problemele casei, pentru ca s-ar putea sa nu aveti succes. Acceptati ajutorul familiei!

Spre seara, o femeie mai in varsta va ajuta sa aplanati un conflict cu cineva apropiat.


Horoscop Balanta Maine

Astazi nu sunteti prea comunicativ si este indicat sa evitai intalnirile de afaceri sau cu prietenii.

Ar fi bine sa nu va angajati in activitati importante, care necesita putere de concentrare si luciditate.

Acordati mai multa atentie atentie problemelor pe care le au membrii familiei!


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4209 RON
1 USD = 3.4967 RON
1 XAU = 138.3992 RON
Evolutia valutara
4.4236
4.4209
3.4929
3.4967
139.3683
138.3992
1002.77 kb