Stiri

30 Septembrie 2014
ANSVSA: 212 animale au murit din cauza bolii limbii albastre

ANSVSA: 212 animale au murit din cauza bolii limbii albastre

Un număr de 21 animale au murit în România din cauza bolii limbii albastre, aceasta afectând în prezent 935 de animale din 158 de comune, potrivit datelor centralizate la începutul acestei săptămâni de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Sursa: mediafax.ro

Prajitura Cu Rabarbar

Ingrediente

8 oua,
8 linguri de zahar,
8 linguri de ulei,
8-10 linguri de faina,
1/2 rabarbar sau fructe acrisoare,
coaja de lamaie,
1 praf de copt,
zahar pudra.

Timp preparare

30 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Se bate albusele, se adauga pe rand zaharul, uleiul, galbenusele, lamaia, faina amestecata cu praful de copt. se aseaza in tava tapetata cu faina. Se taie rabarbarul feliute de 1 cm. si se aseaza peste blat se introduce la cuptor aprox. 30 minute.
Cand se scoate din cuptor se cerne zahar pudra.

Din aceeasi categorie

Mere cu Nuca si Scortisoara

Se scoate cotorul merelor si se inteapa pe intreaga suprafata cu o furculita din loc in loc (pentru a preveni spargerea merelor la caldura din cuptor). Locul ramas de la cotor se umple cu zahar, amestecat cu scortisoara si nuca (va rezulta un caramel delicios dupa coacere).Se pun merele in hartiute pentru briose (pentru ca isi vor lasa un sirop de ...

Prajitura cu Lapte Batut (Foarte Rapida)

Se pun intr-un vas laptele si bicarbonatul pt. 2 min, dupa care adaugam celelalte ingrediente si se amesteca cu telul sau cu mixerul 1-2 min.Se toarna jumatate din compozitie in tava mica unsa cu ulei si tapetata cu faina, se pun cateva visine apoi cealalta jumatate din copozitie amestecata cu cacao si deasupra alte visine. ...

Deliciu cu Visine si Topping

Umplutura:Amestecati din timp visinele din compot cu zaharul si grisul si dati deoparte, sa-si lase zeama.Scurgeti inainte de folosirea visinelor, pastrand lichidul cu partea groasa pentru topping.Aluat:Amestecati faina cernuta cu uleiul, punand pe rand cate putina apa calduta in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat nu prea vartos, dar care ...

Granita cu Cafea

Se pune la fiert apa si zaharul.Cand s-a topit zaharul adaugam cafeaua si mai fierbem 5 minute.Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Daca optam pentru adaugarea de lichior, il turnam in acest moment.Intr-o forma de plastic turnam compozitia cu cafea, lasam sa se raceasca bine, apoi introducem forma la congelator.Granita se lasa la congelator o ...

Blinii cu Dulceata de Zmeura

Mixati bine branza de vaci, sarea, zaharul, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut). Inglobati faina.Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii.Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte.Incingeti o ti ...

Chec de Ciocolata Crocant

Ciocolata se pune la topit impreuna cu frisca si untul apoi cind s-au mai racit se toarna incet peste ouale mixate cu zaharul. Se adauga faina si amidonul si se amesteca bine.Biscuitii se amesteca cu nuca, zaharul vanilat si scortisoara. Intr-o tava tapetata cu hirtie de copt se toarna jumatate din compozitia de ciocolata, se presara jumatate din b ...

Mere in Aluat

Se curata merele de coaja si se scobesc in interior. In interior se umplu cu cate o lingurita de gem (sau mai mult dupa preferinta) si se pudreaza cu scortisoara.Separat se face un aluat din oua, faina, unt, 1 plic zahar vanilat si esenta de vanilie. Se framanta bine, ca la placinte si se intinde o foaie subtire din tot aluatul. Urmatorul pas este ...

Prajitura 2 creme

Pregatim blatul, astfel:Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile, spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar.Frecam galbenusurile cu restul zaharului pana compozitia devine alifioasa, se albeste iar zaharul se topeste.Adaugam nuca macinata si omogenizam.Punem praful de copt stins, apoi pudra de cacao cernuta impreuna cu faina si omog ...

Mixati bine untura si smantana. Adaugati galbenusurile, vanilia si treptat, faina cernuta. Framantati un aluat ce nu se leaga de maini (la nevoie adaugati inca putina faina). Impartiti in 6 bucati, intindeti fiecare parte in foaie si ungeti cu unt topit si racit.Rulati pe latura lunga, iar sulurile obtinute, inveliti-le in folie alimentara si dati ...

Prajitura Cu Dovleac (Bostan) Si Morcov

se taie dovleacul cuburi potrivite si se pune la fiert cu putina sare se lasa 20min. se scurge si se face piure, il lasam la racit.se curata morcovul si il dam pe razatoarese bat ouale cu zaharul si adaugam uleiul, dovleacul, morcovul, nucile, stafidele(peste stafide se pun 3 ling de rom si se lasa 2-3 min) si scortisoara, se amesteca bineadaugam p ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia scorpion Horoscop Scorpion Azi

In cursul diminetii primiti vestea pe care o asteptati de mult timp, in legatura cu plecarea intr-o calatorie in interes personal.

Partenerul de viata va reproseaza ca nu v-ati ales bine momentul pentru aceasta deplasare. Dupa o discutie aprinsa, s-ar putea sa amanati calatoria sau chiar sa renuntati.


Horoscop Scorpion Maine

Va sfatuim sa nu va faceti un plan strict pentru astazi. Dimineata sunteti nevoit sa faceti mai multe drumuri scurte, iar dupa-amiaza aveti ocazia sa rezolvati o problema financiara a familiei.

Bazati-va pe intuitie!


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4114 RON
1 USD = 3.5019 RON
1 XAU = 136.1476 RON
Evolutia valutara
4.4152
4.4114
3.4827
3.5019
136.3695
136.1476
1002.99 kb