Stiri

24 Octombrie 2014
Suceava: Echipe de deszăpezire au intervenit cu materiale antiderapante în urma primelor ninsori - VIDEO

Suceava: Echipe de deszăpezire au intervenit cu materiale antiderapante în urma primelor ninsori -

Mai multe echipe de deszăpezire au intervenit, vineri, cu materiale antiderapante pe drumurile din zona de munte a judeţului Suceava, în urma primelor ninsori din sezonul rece, circulaţia desfăşurându-se în condiţii normale, nefiind strat de zăpadă pe şosea.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Nuga de la Bunica

Pregatim foaia de napolitana in felul urmator (asta in cazul in care nu avem o tava exact pe marimea foilor) ...Aranjam foaia de napolitana pe folie de aluminiu si ridicam marginile foliei in asa fel incat sa formam o margine mai inalta de jur imprejurul foii de napolitana.Taiem nucile in lungime.Intr-o cratita punem 140 gr zahar si cele 2 oua, ame ...

Tort de Ciocolata

Am facut blatul, sfarmand biscutii si amestecandu-i cu cele 2 lg de cacao, 2 lg de zahar si untul topit. I-am pus in forma de tort. Separat am amestecat crema de branza cu restul de zahar (l-am facut pudra), iaurtul si am adaugat apoi rand pe rand cate un ou, amestecand f bine dupa fiecare, la sfarsit apoi si cele 2 linguri de faina.La final am ada ...

Ganache pentru Glazurat

Tocati sau radeti fin ciocolata intr-un bol si amestecati-o cu cacao cernuta.Separat, fierbeti la bain- marie smantana pentru frisca pana da in clocot.Turnati din smantana peste amestecul cu ciocolata, putin cate putin, batand cu mixerul la viteza mica.Pastrati restul de smantana pentru frisca pe baia de aburi pentru a ramane fierbinte, pana la epu ...

Prajitura cu Nuca si Cacao

Se amesteca margarina cu 200 g zahar, zaharul vanilat si esenta de rom. Dupa ce se omogenizeaza, adaugam cele 3 linguri de cacao si miezul de nuca maruntit.Se separa ouale, albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie, impreuna cu faina. Se toarna aluatul intr-o tava, cel mai bine este sa folositi hartie de copt. Tava trebuie sa fie destul de ...

Cozonacel de Post

Am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar, am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult, 5 minute, am lasat mai moale aluatul, se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent.Se fac cozonacii si ce-i mai important, am vazut eu, sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora, se c ...

Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (deja scos din frigider din timp, asa incat sa fie destul de moale) oul si galbenusul un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana, pana devine totul o coca destul de tare si compacta. La inceput aluatul este sfaramicios, continuati sa amestecati iar la sfarsit v-a deveni compact. Se pune o jumatate de or ...

Biscuiti cu Ciocolata si Lapte Condensat

Topiti pe foc mic sau mai bine la bain-marie untul impreuna cu ciocolata taiata bucatele. Cand ciocolata este topita adaugati laptele condensat si omogenizati. Inglobati apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si luati vasul de pe foc sau de pe aburi.Daca ati folosit ciocolata cu lapte lasati putin compozitia sa se racoreasca, daca ati folosi ...

Tort cu Ananas

Mod preparare blat:Se bat albusurile si sarea bine cu mixerul, se adauga zaharul si zaharul vanilat, si se continua amestecarea cu mixerul pana se dizolva zaharul. Apoi se adauga galbenusurile, acestea nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus si in final se adauga faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se ...

Cheesecake cu Capsuni Fara Coacere

Facem mai intai blatul, pentru care am maruntit biscuitii si nuca. Topim untul si amestecam toate ingredientele bine, pana cand se omogenizeaza. Punem intr-o forma cu peretii detasabili si presam astfel incat sa obtinem un blat uniform. Dam la frigider pentru 30 minute - 1 ora, timp in care facem umplutura.Spalam capsunile pentru umplutura, le cura ...

Clatite cu Cirese

Ciresele fara samburi se taie in patru si se pun la scurs.Se pregateste aluatul de clatite ca si la reteta "Clatite simple pas cu pas"Se adauga la aluatul de clatite ciresele taiate si scurse de sucul lor, apoi se coc la fel ca in reteta de baza.Se servesc pudrate cu zahar praf sau zahar praf vanilat. ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia gemeni Horoscop Gemeni Azi

Dimineata sunteti irascibil si s-ar putea sa va purtati nedelicat cu persoana iubita. Va sfatuim sa va controlati, pentru ca riscati sa provocati o cearta.

Folositi-va potentialul intelectual, care este la cote maxime astazi!


Horoscop Gemeni Maine

Nu este momentul sa incepeti noi activitati, pentru ca nu sunteti intr-o forma prea buna.

S-ar putea sa intampinati cateva obstacole, dar le depasiti cu bine.

Dupa-amiaza, va recomandam sa stati acasa, cu familia.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4209 RON
1 USD = 3.4967 RON
1 XAU = 138.3992 RON
Evolutia valutara
4.4236
4.4209
3.4929
3.4967
139.3683
138.3992
1004.42 kb