Stiri

30 Mai 2015
Circulaţie restricţionată în centrul Capitalei, pentru Parada Elevilor

Circulaţie restricţionată în centrul Capitalei, pentru Parada Elevilor

Circulaţia va fi restricţionată sâmbătă seară, în centrul Capitalei, pentru Parada Elevilor, care va începe la ora 19.00, în Piaţa Universităţii, de unde elevii vor defila pe Calea Victoriei şi Bulevardul Libertăţii, până în Piaţa Constituţiei, unde va avea loc un concert Faydee şi...

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Lebede

Intr un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se pune toata faina. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra deven ...

Tort De Mere Si Crema De Lapte

merele se curata si se taie felii, se aseaza intr-o forma rotunda pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Peste mere am adaugat zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Din ingredientele de mai sus am facut o compozitie de blat pe care am asezat-o peste mere. Le-am copt la cuptor la o temperatura moderata.Dupa ce s-a copt si racit l-am rasturnat pe ...

Cremes

Compozitia 1 se imparte in doua bucati si se intind doua foi.Compozitia 2 se imparte si ea in doua bucati si la fel se intind doua foi.Peste o foaie din comp. 1 se pune o foaie din compozitia 2 si se impatura ca la hajos, se lasa 1/2 ora la rece si se intinde. Se impatura apoi din nou avand grija sa nu schimbam sensurile de impaturire si se mai las ...

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Foi:1. Freci zaharul cu bulionul si uleiul, adaugi apa si fain act cuprinde pentru un aluat nu foarte tare.2. Secoc 5 foi pe dosul foii, in cuptor preincalzit, temperature medie, cate 5-10 minute fiecare.Crema:1. Se amesteca faina, zaharul si nuca de cocos apoi se toarna incet laptele rece.2. Se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingr ...

Fondant de Ciocolata cu Vin Fiert

Punem la fiert vinul cu cele 20 g de zahar si condimentele. Cand este gata, il dam deoparte de pe foc si adaugam ciocolata, asezam din nou pe foc moale si amestecam pana cand ciocolata s-a topit, taiam untul in bucatele si il amestecam usor in compozitia de mai sus. Cand amestecul este omogen dam deoparte de pe foc.Batem ouale cu praful de sare si ...

Tort Mozaic

Se prepara un blat obisnuit din ingredientele de mai sus care se taie in 3 foi dupa ce s-a racit. Prima foaie se insiropeaza si se adauga un strat de finetti apoi a doua foaie si ia se insiropeaza peste care se pune frisca batuta in care am adaugat dulceata. ;La final se pune si ultima foaie pe care o insiropam, iar tortul se imbraca intr-un strat ...

Tort Tinkerbelle

Se incalzeste cuptorul la 325F (~165C). Se tapeteaza trei forme de 9 inch (~22cm).Se combina faina cu 225 gr zahar, cu praful de copt, sarea si se amesteca pana se combina bine.Intr–un bol se amesteca uleiul, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, esenta si galbenusurile amestecandu-se bine cu un tel. Se rastoarna amestecul lichid peste faina si ...

Prajiturele Cu Visine (de Post)

Pentru prepararea compozitiei se amesteca toate ingredientele: uleiul, zaharul, apa, faina, apoi gemul, nucile pisate, cacaoa, romul, sarea si praful de copt si bicarbonatul stins pana se face o compozitie omogena.Se ung formele cu ulei se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in fiecare forma si deasupra se pun visine.Aceasta compozitie se poate ...

Cozonac Neframantat

Aluat:Intr-un vas mai mare se pun de seara 200 g faina si se face o adancitura in care se amesteca 4 oua intregi, 2 galbenusuri, zaharul, sarea, uleiul, laptele si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se acopera vasul cu un prosop mai gros si se lasa intr-un loc mai racoros pana a doua zi.A doua zi, se amesteca maiaua cu o lingura de faina, apo ...

Prajitura Pentru Mosul

Dizolvati bicarbonatul de sodiu in ceaiul caldut.Adaugati nucile tocate, zaharul, uleiul, gemul de prune si coaja de lamaie.Adaugati faina, treptat si amestecati pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec.Turnati intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti aptox. 40 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.La ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia balanta Horoscop Balanta Azi

Sunteti tensionat datorita programului incarcat de la locul de munca. Va sfatuim sa nu va manifestati nemultumirea in fata sefului.

Aveti incredere si nu va lasati coplesit! Veti rezolva cu bine toate sarcinile.


Horoscop Balanta Maine

Ar fi bine sa amanati intalnirile de afaceri, pentru ca nu va aflati intr-un moment foarte bun.

Va recomandam sa nu luati decizii importante.

Ar fi bine sa va gasiti mai mult timp pentru problemele familiei.

Seara, faceti planuri pentru o calatorie impreuna cu partenerul de viata.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4395 RON
1 USD = 4.0409 RON
1 XAU = 154.7024 RON
Evolutia valutara
4.4435
4.4395
4.0634
4.0409
155.3015
154.7024
1004.09 kb