Stiri

31 Martie 2015
Mircea Băsescu a spus, la Tribunalul Constanţa, că nu a primit bani de la familia Anghel

Mircea Băsescu a spus, la Tribunalul Constanţa, că nu a primit bani de la familia Anghel

Mircea Băsescu a declarat, marţi, la Tribunalul Constanţa, unde a fost audiat în dosarul în care cinci membri ai familiei Anghel sunt acuzaţi de şantajarea sa, că nu a primit bani de la aceştia şi nici nu a vorbit cu vreun magistrat pentru eliberarea lui Sandu Anghel din închisoare.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Cuib de viespi

Se framanta un aluat cu toate ingrdeientele (daca e prea moale mai adaugati un pumn de faina) si lasati la dospit.Dupa ce a crescut il impartiti in 4 parti si din fiecare parte faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta prin amestecul untului cu zahar (aveti grija sa va ajunga crema pt. toate foile).Daca doriti presarati cu nuca, cocos sau s ...

Tarta cu Crema de Migdale

Se freaca untul cu zaharul pana devine o pasta omogena, apoi se adauga pudra de migdale si cele 2 oua si vanilia sau rhumul, se amesteca foarte bine.Prima foia de placinta se intinde bine peste o placa (sau dosul unei tavi ) cu o hartie de copt sub ea, cu galbenusul de ou se unge (cu o pensula desigur) cam 2-3 cm pe margine foaia, se pune compoziti ...

Ciocolata de Casa (Hazi Csokolade)

Punem cei 150 ml apa la fiert impreuna cu 500 gr zahar. Fierbem timp de 4 minute siropul rezultat la care adaugam apoi si cei 100 gr Rama si mai lasam pe foc pana se topeste. Amestecam intr-un vas laptele praf cu 50 gr cacao, apoi o cernem si o turnam la siropul de mai sus (luam de pe foc cand adaugam laptele praf). Amestecam bine pana totul se omo ...

Prajitura cu miere si multa frisca

Se face o coca din toate ingredientele (mai putin smantana) si se lasa la rece 24 de ore. Se imparte in 3 parti si se coc 3 foi pe dosul tavii. Coca se intinde mai greu pt ca e destul de tare si contine si nuca, dar cu putina rabdare iese.Se bate smantana si se face frisca dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar.Intre foi se pune frisca si ... apr ...

Prajitura Kassai (Kassai Szelet)

100 gr zahar praf (eu nu am mai macinat zaharul l-am pus asa ), 400 gr faina, 2 oua intregi, 2 linguri cacao, 100 gr margarina rama (sau unt), 1 praf de copt le amestecam bine intr-un vas pana se omogenizeaza. Intindem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii.Din 7 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar si 1/2 plic praf de copt coacem un blat de pi ...

Desert cu Cacao si Ciocolata

* Se fierbe un sirop din zahar, apa si esenta de vanilie. Cand siropul s-a racit, se adauga romul, resturile de prajituri, biscuiti, napolitane, etc macinate si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.* Untul se mixeaza folosind paletele spiralate, pana devine spumos si se adauga amestecului pregatit anterior.* Se adauga nucile marunt ...

Rulada Cu Branza Si Frisca

Blat:-se separa ouale, albusurile se bat spuma tare-se adauga zaharul si bat din nou. apoi punem galbenusurile-si amestecam-urmeaza faina+praful de copt si amidonul si o incorporam usor cu o paleta-se toarna amestecul in tava cu hartie de copt- se baga la cuptor, la 185 grade.-se ruleaza imediat ce am desprins hartia intr-un prosopCrema:-batem fris ...

Inghetata cu Fructe si Migdale

Se mixeaza totul in blender si se da la congelator. La o ora, se scoate si se amesteca energic, pentru a sparge acele de gheata care se formeaza. Se repeta procedeul de inca 2-3 ori. Eu nu am facut-o decat o data, din cauza lipsei de timp.P. S. Reteta apartine L. Pop, careia ii multumesc pentru acest desert minunat. ...

Chocolate Peanutties - Fursecuri cu Arahide si Ciocolata

Reteta e tot din cartea australiana " Biscuits& Slices".Se amesteca untul, zaharul, zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema.Se adauga faina, cacao si apoi arahidele.Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de arahide.Pune-le in tava si turteste-le putin.Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc.Se lasa sa se raceasca. ...

Tort de Halloween

Marul se curata si se taie felii subtiri, la fel si din dovleac taiem niste felii subtiri si de marimea celor de mere.Intr-o cratita topim cele 60 g de unt si 100 g de zahar pina prinde o culoare usor aurie, iar apoi punem feliile de mar si dovleac sa se caramelizeze putin, citeva minute, apoi le scotem si le asezam frumos pe fundul unei tavi (rotu ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia varsator Horoscop Varsator Azi

Astazi aveti un farmec deosebit, care va deschide toate usile.

Puteti sa va ocupati de afaceri si sa faceti investitii pentru camin.

Va sfatuim sa evitati discutiile in contradictoriu cu o membrii familiei.


Horoscop Varsator Maine

Incepeti ziua cu o senzatie de oboseala si nu sunteti prea comunicativ.

Va sfatuim sa evitati activitatile in care trebuie sa va concentrati intens. Limitati-va la activitati de rutina si sa amanati deciziile importante, mai ales in afaceri.

Dupa-amiaza, va viziteaza un prieten care reuseste sa va redea buna dispozitie.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4098 RON
1 USD = 4.1115 RON
1 XAU = 155.7917 RON
Evolutia valutara
4.4061
4.4098
4.0607
4.1115
155.1184
155.7917
1004.34 kb