Stiri

19 Decembrie 2014
Burleanu: Am redus cu un milion de euro cheltuielile pe 2014

Burleanu: Am redus cu un milion de euro cheltuielile pe 2014

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, la Casa Fotbalului, că a reuşit în nouă luni de mandat să reducă cu un milion de euro cheltuielile FRF bugetate pentru 2014.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Cuibi de Viespi - Darazsfeszek

In 500 ml lapte caldut dizolvam 1/2 lingurita sare, 100 gr zahar si cei 40 gr drojdie proaspata. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem un cuib in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia. Amestecam cu un pic de faina cat sa obtinem o maia mai grosuta si lasam la loc caldut la dospit.Dupa ce maiaua a dospit adaugam cei 300 gr marg ...

Boema (de Post)

Blat:Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa.Crema:Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mi ...

Biscuiti Moi cu Suc de Lamaie (soft Lemon Cookies)

Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul, pana devine pufos. Se adauga apoi cele 2 oua, pe rand, amestecandu-se bine dupa fiecare adaugare.Faina se amesteca cu bicarbonatul dupa care se adauga la compozitia de unt intercaland cu sucul de lamaie din care inainte s-a pus deoparte 30 ml. Se amesteca bine de tot. Daca dvs. considerati ca este prea lipi ...

Prajiturele de ciocolata cu cirese

Intr-un castron se freaca untul si zaharul impreuna pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga oul si esenta de vanilie, apoi ciocolata si faina si scortisoara si se amesteca bine. Se pune coca in folie de plastic si se da la frigider 30 minute.Se incalzeste cuptorul la 350F -175C.Se fac bilute din coca de cca 3 cm diametru si se aseaza la 4 cm una ...

Jeleu Rosu de Cafea

Gelatina alba o hidratam cu 2 linguri de apa rece.Gelatina (jelee) rosie o amestecam cu doua lingurite de zahar si doua lingurite de apa rece, apoi adaugam in ea gelatina alba si le amestecam bine.Punem pe foc, intr-o craticioara, cafeaua si zaharul.Lasam focul mic, pana se topeste zaharul si adaugam gelatina. Amestecam usor, iar cand cafeaua incep ...

Tort Racoritor de Budinca

Blat:Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare. Cand s-au intarit se adauga zaharul pudra si se amesteca in continuare pana compozitia este legata bine. Urmatorul pas este adaugarea galbenusurilor, budincii, fainii si a prafului de copt (aceste ingrediente se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos). Compozitia obtinuta ...

Prajitura cu Nuca

Se freaca bine galbenusurile cu 80 g zahar, pana devin spumoase, se adauga cacaoa, sarea, treptat cele 8 linguri de lapte, iar apoi se cerne in amestec, praful de copt amestecat in prealabil cu faina.Separat se bat albusurile cu restul de zahar si se adauga de sus in jos la compozitia de mai sus.Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace la fo ...

Muffins cu Corcoduse Rosii

Bateti cu mixerul untul, apoi adaugati zaharul, sarea, zaharul vanilat si esenta. Inglobati pe rand ouale si mai mixati 2 min.Separat, amestecati faina cernuta cu praful de copt si nucile macinate. Amestecati cele doua compozitii, adaugand treptat si laptele.Pregatiti tavile si tapetati-le cu suporturi de hartie pentru muffins, incalziti cuptorul l ...

Tort de Post cu Capsuni si Ananas

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea si in altul mai mic se amesteca uleiul cu apa. Apoi compozitia lichida se toarna peste faina si se amesteca putin sa se formeze aluatul de crusta.Coca obtinuta, se aseaza intre doua foi de film alimentar si se intinde foaia.Se masoara cu forma de tarta, apoi se desprinde filmul alimentar de deasupra si se ...

Banana Bread

Untul impreuna cu zaharul se amesteca impreuna, apoi se adauga cele 2 galbenusuri, lingurile de smantana, aromele (vanilie, coaja de lamaie si portocala, scortisoara, cuisoare), bananele presate cu furculita. Se amesteca bine de tot.Se adauga apoi faina cernuta si amestecata cu bicarbonatul si sarea (daca folositi... eu nu am pus pentru ca este bic ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia berbec Horoscop Berbec Azi

Sunteti nemultumit de tot ce se petrece si aveti tendinta sa-i criticati pe toti. Va sfatuim sa va temperati spiritul critic, pentru ca riscati sa fiti considerat arogant.

Nu este exclus sa aveti probleme si in relatiile sentimentale.

Dupa-amiaza s-ar putea sa aflati ca o ruda din alta localitate urmeaza sa va faca o vizita.


Horoscop Berbec Maine

Intalniti o persoana deosebita care va cucereste si care va poate schimba viata. Este posibil chiar sa petreceti sfarsitul de saptamana impreuna.

Pe plan profesional si in afaceri, va recomandam sa va bazati pe intuitie, dar sa tineti cont si de sfaturile unei persoane mai in varsta.

Spre seara, un membru mai tanar al familiei va da o veste buna si va ofera un cadou.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4750 RON
1 USD = 3.6474 RON
1 XAU = 140.3926 RON
Evolutia valutara
4.4705
4.4750
3.625
3.6474
141.1476
140.3926
1004.89 kb