Stiri

02 Septembrie 2014
Zgonea către PNL: Nicio procedură nu mă obligă să convoc plenul pentru comisarul european

Zgonea către PNL: Nicio procedură nu mă obligă să convoc plenul pentru comisarul european

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, susţine că PNL a lansat o temă falsă în legătură cu nominalizările pentru funcţia de comisar european din partea României, el subliniind că nu există nicio procedură care să îl oblige să convoace plenul în legătură cu nominalizările...

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Placinta cu Prune

Se desface drojdia in laptele caldut, se toarna peste faina, se adauga zaharul, oul, sarea si ulei cate putin pana se desprinde aluatul de pe mana si se poate framanta. Se lasa 1 ora la dospit, apoi se imparte aluatul in doua tavi, se pun jumatati de prune, se presara zahar amestecat cu scortisoara.Se coace 20 de minute, se scoate si se pudreaza cu ...

Prajitura Pentru Mosul

Dizolvati bicarbonatul de sodiu in ceaiul caldut.Adaugati nucile tocate, zaharul, uleiul, gemul de prune si coaja de lamaie.Adaugati faina, treptat si amestecati pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec.Turnati intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti aptox. 40 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.La ...

Placinta cu Dovleac (aluat Fraged)

Se pune oul, margarina, untul, smantana si faina cat cuprinde, astfel se face un aluat care se framanta putin si se da la frigider pentru 20 minute. Intre timp punem uleiul, dovleacul si zaharul intr-un vas pe foc si lasam pana ce zeama incepe sa scada. Spre sfarsit adaugam peste dovleac esenta de rom si zaharul vanilat (compozitia trebuie lasata l ...

Tort Simplu

Deci, daca avem blatul la congelator, vom avea un tort si simplu si ultra rapid si bun.Daca nu avem, atunci pregatim un blat dupa preferinta,.Se lasa la decongelat blatul si intre timp de prepara cremele si se curata de codite si impuritati, capsunile, dupa care se feliaza.Citim cu atentie instructiunile de pe cutia de budinca si in locul laptelui ...

Fursecuri Simple sau cu Crema

Omogenizati bine ingredientele de la aluat, adaugand tot cate putina faina, astfel incat sa obtineti o coca ce se poate intinde cu sucitorul in foaie subtire de 1 cm. Taiati cu un pahar rotunduri si asezati-le pe fundul unei tavi. Aluatul ramas se intinde din nou in foaie si se decupeaza cu paharul.Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, doar pan ...

Tort Diplomat

Se freeaca zaharul cu galbenusele, bicarbonatul stins cu lamiie si putina apa. Apoi se bat albusele bine de tot cu zaharul pus pe rind. Se amesteca cele doua compozitii si se pune in dou tavi unse si data cu faina. Tavile mele au dimensiunea de 33x23x5. Se coc la foc potrivitIn continuare este modul de preparare al cremei si modul de asamblare al t ...

Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)

Blatul:-Amestecati faina, sarea si cacaoa si dati deoparte-Mixati untul intr-un vas mai mare timp de 1-2 minute, adaugati zaharul si mai mixati 2-3 minute.-Adaugati oulale, unul cate unul, amestecand bine. Adaugati esenta de vanilie.-Amestecati laptele batut cu colorantul.-In compozitia de unt adaugati treptat faina si laptele batut, altenandu-le. ...

Alba ca zapada

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga ouleSe adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine .Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar. S ...

Chec cu Smantana

Se separa galbenusurile de albusuri ... se bat galbenusurile cu zaharul si vanilia la mixer pana se topeste zaharul, se aduga cate putina smantana si se amesteca in continuare.Separat se bat albusurile spuma, si se incorporeaza odata cu faina in galbenusuri ... se pune putin albus se amesteca apoi potina faina si se amesteca si tot asa pana la inco ...

Biscuiti - Cookies

Incalziti cuptorul la 204 grade Celsius (400 grade Fahrenheit).Frecati untul cu zaharul pana devine o spuma. Adaugati oul, laptele, vanilia si esenta de migdale. Amestecati faina si praful de copt, adaugand-o treptat la compozita cremoasa de mai sus. Rezultatul trebuie sa fie un aluat moale.Nu trebuie dat la rece.Puneti aluatul in "pistolul" de bis ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia rac Horoscop Rac Azi

Dimineata sunteti din cale afara de sensibil, nu va puteti concentra si este posibil sa nu luati cele mai bune decizii. Ar fi bine sa evitati investitiile, afacerile si sa nu va implicati in activitati care va solicita prea mult.

Va sfatuim sa va limitati la activitati de rutina. Incercati sa acordati mai multa atentie odihnei si relatiilor sentimentale!


Horoscop Rac Maine

Dimineata aveti multe probleme de rezolvat. Chiar daca sunteti in forma si aveti spor, va sfatuim sa nu refuzati ajutorul celor din jur.

Spre seara, primiti de la o persoana mai in varsta din familie un cadou sau o suma de bani.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4054 RON
1 USD = 3.3594 RON
1 XAU = 138.0131 RON
Evolutia valutara
4.3989
4.4054
3.3485
3.3594
138.5065
138.0131
1004.68 kb