Stiri

05 Martie 2015
Montarea ultimelor două tronsoane ale pasajului de la Piaţa Presei Libere, amânată

Montarea ultimelor două tronsoane ale pasajului de la Piaţa Presei Libere, amânată

Montarea ultimelor două tronsoane ale pasajului pietonal de la Piaţa Presei Libere, care era programată pentru acest week-end, a fost amânată pentru perioada 20-23 martie, Primăria Capitalei anunţând, joi, că măsura a fost luată din cauza ninsorilor prognozate.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Faloodeh

Faloodeh este desertul iranian din taitei de orez, apa de trandafiri si suc de lime sau lamaie. Servit intr-unul din bazarurile pline cu marfa exotica si te simti ca intr-o poveste din 1001 de nopti. Se poate face chiar mai dulce, dar pentru noi asa a fost perfect.Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr ...

Prajiturica cu Branzica, Visine si Cirese

Se separa galbenusurile de albusuri.Intr-un vas se bat cu mixerul albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.In continuare se pune p ...

Gombotei cu Prune

Se da in clocot apa cu untul si un pic de sare. Se toarna fierbinte peste faina. Se amesteca bine si se lasa la racit. Apoi se framanta bine aluatul si se formeaza niste bile unde punem prunele. Se pun in apa clocotita si se fierb ~5 min. Se scot in strecurator si se tavalesc in pesmet prajit amestecat cu zahar.De regula gombotii se fac cu cartofi ...

Tortulet cu Vin si Struguri

Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana devin spuma si se adauga uleiul treptat. Amestecam faina cu maizena si praful de copt si se adauga in compozitia de mai sus. Se coace la 180 grade C. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe o grila. Cu un cutit dantelat pentru paine se taie in doua parti.Preparam siropul lasand sa fiarba toate ingredientele c ...

Alba Ca Zapada

Foile:Se pune faina, praful de copt, sarea intr-un castron cernute.Separat mixam oualr, zaharul, laptele, uleiul la urma.Adaugam faina treptat pana iese un aluat (daca-i tare mai punem lapte, daca-i moale - faina), la mine a iesit exact.Se coc 4 foi (3-5 )in functie de tava.Crema:Se amesteca faina cu laptele asa incat sa nu faca cocoloase si se pun ...

Banane cu Sos de Afine

Se dau la mixer afinele impreuna cu smantana si mierea.Se toarna peste rondelele de banane.Se adauga semintele de caju. ...

Cocchini (Biscuiti/fursecuri din Cocos Ras)

Se cintaresc mai intii albusele apoi in functie de cantitatea lor (caci ouale pot fii mai mari sau mai mici) se vor adauga si restul ingredientelor in cantitate egala.Albusul cu zaharul se amesteca intr-o cratita pe flacara d la aragaz la minim, se amesteca pina cind zaharul se va topi in albus. Se adauga cocosul si se da cratita de pe foc. Se ames ...

Paine dulce cu banane

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatim o forma cu hartie de copt sau tapetam cu unt si faina.Avem nevoie de doua boluri: in primul vom amesteca ingredientele uscate si in cel de-al doilea ingredientele lichide.Asadar sa incepem, amestecam faina cu zaharul, praful de copt, un plic cu zahar vanilat, nucile si un praf de sa ...

Tort `Camasa`

Preparare Fondant:Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste).Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare ...

Prajitura cu Ananas

Si la noi a fost ziua mamei, am facut si eu o prajitura, care s-a mancat rapid... gustul putin acrisor a fost numai bun pentru ziua de azi care a fost super calda.Blatul se prepara in felul urmator: se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu esenta de lamaie. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste compozitia de oua, se combina.S ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia pesti Horoscop Pesti Azi

La serviciu, sunteti indispus in urma unei discutii cu seful direct. Nu este indicat sa va exteriorizati nemultumirea.

Va recomandam sa va menajati sanatatea. Eforturile pe care intentionati sa le faceti sporesc riscul de accidente cerebrale.


Horoscop Pesti Maine

Aflati ca trebuie sa plecati de urgenta intr-o delegatie, spre nemultumirea partenerului de viata.

Va recomandam sa va pastrati calmul, indiferent de situatie.

Nu faceti investitii astazi, pentru ca nu este un moment favorabil!


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4454 RON
1 USD = 4.0228 RON
1 XAU = 155.2201 RON
Evolutia valutara
4.4542
4.4454
4.0041
4.0228
155.0442
155.2201
1.01 mb