Stiri

30 August 2014
Insurgenţii nu au deschis un coridor umanitar pentru militarii ucraineni încercuiţi, denunţă Kievul

Insurgenţii nu au deschis un coridor umanitar pentru militarii ucraineni încercuiţi, denunţă

Insurgenţii de la Doneţk au "ignorat" îndemnul Kremlinului de a permite militarilor ucraineni să iasă din încercuire la Ilovaisk, în estul Ucrainei, a denunţat vineri seara purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lîsenko, citat de agenţia Ukrinform, în pagina electronică.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Tort `Bolta Cereasca`

Din 8 oua facem un blat de piscot in forma rotunda. Batem albusurile de ou cu un praf de sare, galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar. Amestecam albusul batut spuma cu galbenusurile frecate spuma si adaugam 8 linguri de faina treptat in care am adaugat in prealabil 1 plic praf de copt. Amestecam compozitia cu grija si o turnam in forma ...

Prajitura Ina

Albusurile se bat cu 9 lg de zahar iar galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar si apa. Se amesteca apoi adaugam nuca de cocos cacao cernuta si faina. Compozitia se toarna intr-o tava (35/40) tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc moderat.Crema se face astfel: plicurile de budinca se amesteca cu o parte din zahar si cateva linguri de lap ...

Rulada de Ciocolata cu Cirese

Am decis sa fac o reteta frumoasa pe care am gasit-o intr-o revista. Sotul meu a fost dragut sa-mi traduca din slovaka ceea ce nu am inteles.In primul rand se spala ciresele si se scot samburii.Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile cu zahar spuma. Ciocolata se topeste si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga albusurile peste cioc ...

Rulada`Passion`

Foaia de rulada o preparam astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca usor cele doua compozitii si se adauga faina cernuta. Impartim in doua compozitia iar in una adaugam cacaoa.Cele doua compozitii se pun in pungi separat si se taie coltul. Turnam pe hartie de copt ...

Prajitura `Mascota` II

Foile:Se framanta un aluat si il impartim in 3 bucati, se intinde fiecare foaie pe hartie de copt, se coace, la foc potrivit, in partea de sus a cuptorului.Crema:Amidonul+zaharul+laptele+oua se amesteca bine, se pun pe foc, se amesteca pana se ingroasa, se lasa la racit, zeama de lamaie se pune la urma cite putin si amestecam. Margarina se amesteca ...

Tarta de mere frantzuza

Ungem o tava cu margarina si asezam merele in ea, le presuram cu zahar si cu scortisoara.Intr-un bol facem aluatul frantzuz.Amestecam marga cu zaharul si cu faina. (- nu prea mult - exact cand s-au unit toate ne-am oprit, - eu marga am dat-o prin razatoare(fiind de la frigi,e mai greu la framantat) .Luam bucatele mici si punem peste mere. Dam tarta ...

Profiterol

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica. Gogoselele t ...

Tortulet Teletubbies

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf sare, se adauga apoi 3 linguri zahar din cele 8, se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas se adauga peste albusuri, apoi se adauga faina amestecand lejer de sus in jos, aromele.Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, din aceasta compozitie am facut si un blat mic pentru casuta ...

Tort diplomat cu fructe exotice

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga uleiul pe rand cate putin(eu l-am pus tot odata dar nu s-a intampalt nimic, c-am frecat bine cu mixerul dar voi il puneti treptat cate putin),se adauga esenta de rom, 1 fiola, 1 plic de zahar vaniliat,apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de co ...

Tort diplomat cu piersici si jeleu

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga uleiul pe rand cate putin(eu l-am pus tot odata dar nu s-a intampalt nimic, c-am frecat bine cu mixerul dar voi il puneti treptat cate putin), urmeaza apa, apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt. La sfarsit punem albusurile batute bat, s ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia scorpion Horoscop Scorpion Azi

Se pare ca nu prea aveti spor la serviciu, pentru ca sunteti ametit si neindemanatic. Va sfatuim sa evitati discutiile in contradictoriu cu sefii si cu colegii.

Spre seara este posibil sa mergeti in vizita la prieteni, unde nu este exclus sa va indragostiti de o persoana deosebita.


Horoscop Scorpion Maine

Dimineata nu va puteti respecta programul din cauza unei probleme de sanatate.

Dupa-amiaza s-ar putea sa primiti o veste legata de o mostenire. Va sfatuim sa nu va faceti planuri pana cand nu va vedeti cu banii in mana.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4126 RON
1 USD = 3.3490 RON
1 XAU = 138.4389 RON
Evolutia valutara
4.4008
4.4126
3.3329
3.3490
138.0276
138.4389
1004.36 kb