Stiri

19 Septembrie 2014
Un dosar desecretizat al CIA dezvăluie cât de aproape au ajuns SUA şi sovieticii de un război în 1983

Un dosar desecretizat al CIA dezvăluie cât de aproape au ajuns SUA şi sovieticii de un război

Serviciul de inteligenţă CIA a desecretizat recent o serie de articole din "Studii despre informaţii secrete", jurnalul intern al Agenţiei concentrat pe "aspecte istorice, operaţionale, doctrinale şi teoretice ale informaţiilor confidenţiale".

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Tort de Pepene Galben

Coacem blatul si il lasam sa se raceasca. Taiem pepenele in bucati mici, adaugam zeama de lamaie, zaharul, un praf de sare si mixam la robot.Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se inmoaie, o incalzim la foc si apoi turnam usor peste pepene, amestecand incet. Dam compozitia astefl obtinuta la frigider.Batem frisca. Dupa ce compozitia de pepene a i ...

Tort Diplomat

Se freeaca zaharul cu galbenusele, bicarbonatul stins cu lamiie si putina apa. Apoi se bat albusele bine de tot cu zaharul pus pe rind. Se amesteca cele doua compozitii si se pune in dou tavi unse si data cu faina. Tavile mele au dimensiunea de 33x23x5. Se coc la foc potrivitIn continuare este modul de preparare al cremei si modul de asamblare al t ...

Placinta cu Nuca (Branza Telemea)

Amestca untura cu mixerul la viteza medie si adauga cate un galbenus, mixand f. bine dupa fiecareAdauga apoi faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata si cu praful de copt, apoi putin cate putin laptele cald;Se formeaza o coca care se imparte in 4; din fiecare se face cate o foaie foarte subtireFoile se pot umple cu branza amestecata cu 4 alb ...

Tort cu visine si capsuni

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, se adauga apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca usor cu lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt). Am folosit hartie de copt noi…Se coace, in cupt ...

Oua de Ciocolata

Ouale se golesc de continut prin partea superioara, se spala bine si se lasa sa se usuce.Intre timp topim ciocolata, iar dupa ce s-au uscat cojile turnam ciocolata topita si rasucim oul pana ce ciocolata il imbraca. Punem ouale astfel facute la frigider dupa care le umplem cu crema amestecata cu fructele uscate.Se toarna deasupra gaurii ramase cioc ...

Batoane cu Multe Seminte

Punem mierea intr-o cratita si o topim usor. Adaugam zaharul si amestecam incet pana ajunge la punctul de fierbere, cand adaugam susanul, migdalele, floarea soarelui si stafidele. Continuam sa tinem pe flacara, amestecand constant, pana cand amestecul se ingroasa.Se toarnă acest amestec gros pe hartie de copt unsa cu ulei de masline si se niveleaz ...

Caprici

Se face un blat normal( am dat doar jumatate din cantitatile necesare pentru ca blatul trebuie sa iasa subtire), se coace si se lasa apoi la racit. . Deci se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga putina apa din cele 5 linguri si bicarbonatul. Separat albusurile se bat spuma tare cu 25 gr zahar. In galbenusuril ...

Ecler

Punem pe foc untura cu apa, zaharul, sarea, lasam sa fiarba 5 minute dupa care adaugam faian si amestecam repede sa nu se prinda. Compozitia se da la racit. In compozitia rece se incorporeaza pe rand 5 oua. Punem ouale pe rand, deoarece poate nu e nevoie de toate 5 si compozitia va fi prea subtire. Daca ouale sunt mari, puneti 4. Amestecam pe rand ...

Bomboane de Castane si Ricotta

Se fierb castanele in apa, apoi caldute, se taie in doua si se scoate pulpa cu o lingurita. Se lasa sa se raceasca, se faramiteaza bine cu furculita, se amesteca cu ricotta, zaharul, ciocolata rasa, biscuitii faramitati bine. Eu am pus cam 10 la numar dar puteti pune cat va place. Se fac bilute si se tavalesc prin alune maruntite. ...

Chipsuri Crocante din Mere

Eu nu am pus nici zahar si nici scortisoara/nucsoara pentru ca cel mic nu a vrut nimic pe ele.Deci, merele se spala bine de tot pentru ca le folosim cu coaja. Dupa spalare, se usuca bine de tot intr-un prosop curat si apoi, cu un cutit foarte ascutit si cu varf bun, se scoate casutele cu samburi. Se ia marul si se scobeste in locul in care a fost f ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia scorpion Horoscop Scorpion Azi

Aveti multe probleme de rezolvat. Va sfatuim sa va planificati cat mai bine, ca sa nu va consumati energia inutil.

Chiar daca aveti spor la treaba, nu refuzati ajutorul prietenilor!

Dupa-amiaza, s-ar putea ca o persoana mai in varsta din familie sa va faca un cadou, probabil o suma de bani.


Horoscop Scorpion Maine

Sunteti hotarat sa faceti o schimbare in relatiile sentimentale.

Dupa-amiaza va simtiti foarte bine intr-o vizita la prieteni, unde va aflati in centrul atentiei. Lasati-i si pe ceilalti sa vorbeasca!

Va sfatuim sa fiti diplomat si sa evitati discutiile in contradictoriu cu o femeie.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4027 RON
1 USD = 3.4182 RON
1 XAU = 134.3621 RON
Evolutia valutara
4.4098
4.4027
3.425
3.4182
134.6338
134.3621
1.01 mb