Stiri

24 Iulie 2014
VREMEA continuă să fie instabilă. PROGNOZA METEO pentru vineri la mare, la munte, în Bucureşti şi în ţară

VREMEA continuă să fie instabilă. PROGNOZA METEO pentru vineri la mare, la munte, în Bucureşti

Vineri, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine relativ ridicat în ţară şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal şi de munte, local în Transilvania, Moldova, Muntenia şi...

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Tort cu blat de cafea si crema de coniac

Pregatim blatul astfel:* batem albusurile cu sarea apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea.* amestecam galbenusurile cu cafeaua solubila apoi le adaugam treptat in bezea.* amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.Cernem in aluatul cu oua si amestecam usor pana se incorporeaza.Coacem in tava imbracata cu hartie de copt aprox 40 de ...

Suhaida

Preparare crema:Punem 500 ml frisca la foc si adaugam la el cei 400 gr de ciocolata de menaj. Amestecam incontinuu pana ciocolata se topeste si lasam sa dea 3-4 clocote. Se pune crema la racit pana a doua zi la frigider.Cum procedam cu cosuletele de ciocolata:Ciocolata de menaj o punem la topit pe foc cu 4 linguri apa si cand e topita adaugam 20 gr ...

Frunze de Ciocolata

Frunzele proaspat culese, se spala bine si se pun intre doua servetele ca sa scoatem apa din ele.Intre timp, pe baia de aburi se pune ciocolata (cantitatea depinde de cate frunze vreti sa faceti). Dupa ce s-a topit, se adauga bucatica mica de unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc, vasul cu ciocolata topita nu se ridica de pe oala ...

Prajitura cu Gris

Se amesteca toate ingredientele si se da la foc in tava de chec, excluzind cele pentru sirop.Separat se face siropul din 4 linguri apa si 6 linguri zahar si se da intr-un clocot, se lasa si acesta sa se raceasca.Cand s-a racit prajitura si siropul se toarna acesta din urma peste prajitura. Se da la rece.Se serveste si cu frisca. ...

Prajitura

Blat:Se prepara o compozitie din oua, zahar, zaharul vanilat, sare si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie se pune intr-o tava unsa cu margarina, si se baga in cuptorul deja incins. Se lasa la cuptor aproximativ 30-40 minute, la foc potrivit.Dupa ce s-a facut se lasa la racit si se taie in 3 bucati egale. Fiecare bucata se taie pe ...

Amandine

Blat :1. se separa ouale si se bat albusurile cu 8 lg de zahar si galb.cu 5lg zahar plus esenta,se amesteca ,2. se cerne faina impreuna cu cacao peste compozitie si se toarna in tava(35/33)tapetata cu hartie,se coace la foc potrivit.Crema:se fierbe ouale cu zaharul si apa pana la proba de fir se adauga cacao se lasa sa se raceasca un pic apoi se ad ...

Chec Pentru Copii

Bateti galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase si se albesc. Adaugati pe rand uleiul si mixati in continuare, apoi, tot pe rand si alternand, laptele, nesquik-ul si faina cernuta impreuna cu praful de copt.Mixati foarte bine - va rezulta o compozitie mai densa. Inglobati ciocolata si coaja rasa de portocala (optional) folosi ...

Prajitura cu cacao - (de post)

Se amesteca toate foarte bine(se foloseste mixerul).Se tapeteaza o tava si se da la cuptor pentru 45-50min. Se poate face si o glazura de cacao,apoi se orneaza dupa preferinta. ...

Gem de Gogonele cu Aroma de Vanilie

2 gogonele pe care le-am taiat in 2, apoi in 4 si tot asa in felii ca pentru salata si pentru ca erau mari deci aveau si simburi le-am scos simburii.Apoi le-am cintarit si am adaugat zahar tos in cantitate egala cu feliile de rosii. Am luat simburii scosi din gogonele si i-am trecut prin sita fara sa insist prea mult, iar lichidul obtinut l-am pus ...

Biscuiti `Spirale Colorate`

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie.Se imparte aluatul in 4, doua parti se pastreaza albe, intr-un se adauga colorantul rosu, in cealalta - cel verde. Se invelesc in folie alimentara si se dau la rece, 30 min. Eu am pus la congelator ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia rac Horoscop Rac Azi

Dimineata primiti o suma mare si va faceti planuri indraznete. Va sfatuim sa nu va pripiti.

Ar fi bine sa va sfatuiti cu partenerul de viata. Astazi va completati foarte bine.

Abtineti-va de la excese!


Horoscop Rac Maine

Copiii va apreciaza planurile de reamenajare a locuintei, insa ar fi bine sa tineti cont si de parerile partenerului de viata.

Dupa-amiaza s-ar putea sa primiti o veste proasta in legatura cu o ruda si sa va pregatiti pentru o calatorie. Situatia nu este chiar atat de grava pe cat pare.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4155 RON
1 USD = 3.2766 RON
1 XAU = 136.9472 RON
Evolutia valutara
4.429
4.4155
3.2891
3.2766
138.2713
136.9472
1 mb