Stiri

21 Aprilie 2015
Republica Moldova plănuieşte o modernizare radicală a forţelor armate: O nouă bază militară, creşterea numărului de militari şi achiziţia de artilerie

Republica Moldova plănuieşte o modernizare radicală a forţelor armate: O nouă bază militară,

Republica Moldova plănuieşte să achiziţioneze tehnologie în domeniul Apărării şi să creeze o nouă bază militară, iar noul Guvern de Chişinău speră să obţină ajutor de la parteneri, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Buturuga Inzapezita

Batem ouale cu zaharul si un praf de sare si apa calduta pana se formeaza o spuma alba. Amestecam cat se poate de omogen faina cu epifin si incorporam totul in spuma de oua.Varsam totul pe o tava intinsa cu hartie de copt si coacem la cuptorul incins la 180 grade C timp de 10-12 minute.Cand scoatem din cuptor acoperim tava cu un prosop curat si un ...

Croissant cu Gem de Caise

Preparare aluat: se adauga intr-un vas faina, sarea si coaja de portocala. Drojdia se amesteca cu 2 lingurite zahar din cantitatea de 70 g si cu putin din laptele caldut, pana se dizolva, dupa care se adauga peste faina. Se adauga si laptele, dupa care se framanta un aluat elastic si nelipicios, usor molcut. Se lasa la crescut cel putin 1 ora, la l ...

Inghetata de morcov si caise

Se pun morcovii curatati si taiati bucati ( mergeau si rasi ) impreuna cu caisele spalate, fara simburi si curatate pe cit posibil de coaja in vasul de sticla cu capac la microunde pt 5 minute . Nu e obligatoriu la microunde se poate si in cratita pe foc in cazul asta cu 1-2 linguri apa . Dupa 5 min am adaugat zaharul peste morcovi si caise si am ...

Biscuiti

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele de biscuiti.Se coc la cuptor 10-15 minute sau pana cand devin ...

Tort cu blat de cafea si crema de coniac

Pregatim blatul astfel:* batem albusurile cu sarea apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea.* amestecam galbenusurile cu cafeaua solubila apoi le adaugam treptat in bezea.* amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.Cernem in aluatul cu oua si amestecam usor pana se incorporeaza.Coacem in tava imbracata cu hartie de copt aprox 40 de ...

Tort de Post cu Capsuni si Ananas

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea si in altul mai mic se amesteca uleiul cu apa. Apoi compozitia lichida se toarna peste faina si se amesteca putin sa se formeze aluatul de crusta.Coca obtinuta, se aseaza intre doua foi de film alimentar si se intinde foaia.Se masoara cu forma de tarta, apoi se desprinde filmul alimentar de deasupra si se ...

Tort de ciocolata

Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus.Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de ...

Papanasi prajiti cu urda

Se amesteca bine oul cu zaharul si ricotta /urda , bicarbonatul stins in zeama de lamaie ,praful vanilat si coaja rasa de lamaie. Daca va place mai dulce ,puneti in plus alte linguri de zahar. Cand a devenit totul omogen , adaugam faina. V-a rezulta un aluat destul de moale dar nicio problema, asa trebuie. Se infarineaza bine mainile si luam putin ...

Sorbetto de Mere

1. se spala merele, se taie in 4, se curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati.2. se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul si apa3. se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta, dar sa nu le fleoscaiti prea tare ca sa nu piarda aroma de mar4. se lasa sa se raceasca cit mai mult5. se mixeaza ...

Briose cu Nuci, Banane si Ciocolata

- Intr-un bol se mixeaza untul si zaharul, pana la obtinerea unui amestec omogen.- Se adauga oul si bananele pasate in prealabil. Se mixeaza amestecul in continuare.- Intr-un alt bol se amesteca faina, praful de copt, miezul de nuca maruntit si bucatelele de ciocolata. Amestecul obtinut se adauga ulterior in bolul in care s-a mixat untul si zaharul ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia pesti Horoscop Pesti Azi

Dimineata primiti o suma mare si va faceti planuri indraznete. Va sfatuim sa nu va pripiti.

Ar fi bine sa va sfatuiti cu partenerul de viata. Astazi va completati foarte bine.

Abtineti-va de la excese!


Horoscop Pesti Maine

Dimineata puteti rezolva problemele financiare de care nu ati avut timp in cursul saptamanii.

Dupa-amiaza s-ar putea sa vi se propuna colaborarea intr-o afacere profitabila. Va recomandam sa acceptati, pentru ca va puteti redresa financiar.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4345 RON
1 USD = 4.1234 RON
1 XAU = 159.7296 RON
Evolutia valutara
4.411
4.4345
4.0777
4.1234
157.9599
159.7296
1004.26 kb