Stiri

29 Iulie 2015
Steaua - Partizan LIVE 0-1, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Steaua - Partizan LIVE 0-1, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Steaua Bucureşti întâlneşte Partizan Belgrad, miercuri, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, într-un meci contând pentru prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Macadamia, white Chips Cookies (Biscuiti cu Nuci si Ciocolata)

Se preancalzeste cuptorul la temperatura de 350F (180C) . Untul moale se amesteca (cu mixerul) cu cele doua feluri de zahar pana devine pufos si zaharul e aproape topit, se adauga esenta de vanilie (se poate pune si putin mai mult decat e prevazut in reteta), apoi oul si se continua baterea. Faina se amesteca cu bicarbonatul si apoi se pune peste a ...

Chec Cu Apa

Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma tare albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, incorporati apa rece (picurata) si esenta de vanilie.Amestecati cu un mixer, galbenusurile cu restul zaharului, cu coaja de lamaie si cu apa clocotita (turnata treptat).Amestecati compozitia de galbenus in cea de albus, cu grija sa nu cada prea mult ...

Prajitura cu Mere Scufundate

Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati-o cu faina sau cu hartie de copt.Taiati in jumatate merele curatate de coaja, indepartati casuta semintelor, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi.Crestati-le in lung de cateva ori fara sa se desprinda feliile formate, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.Mixati untul (margarina ...

Strudel cu Mere

Se rad merele si se pun la calit cu zaharul pina scade zeama ce isi lasaaproape de tot, apoi se pune pesmet (cit sa nu fie zemos) si mirodeniile.Compozitia asta se pune pe foaia de foitaj si se ruleaza se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor la foc mare pina creste si apoi mai incet pina se coacefoitajul se taie dreptunghi atit cit sa se poate ...

Minitarte cu Bezea

Se face un aluat di toate componentele pentru tarta se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.Intre timp se face umplutura de fructe-se face un sirop gros din apa cu zahar prin fierbere, se pun apoi fructele taiate bucatele mici, se lasa sa fiarba pana se ingoasa, se adauga la final gelatina inmuiata in putina apa, se lasa s ...

Piscot cu Piersici

Se pun 2 albusuri+2 linguri zahar deoparte, restul de oua se freaca cu zaharul ramas (12 linguri), se adauga laptele si uleiul, praful de copt stins si faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Piersicile decojite si taiate bucatele mici (eventual tavalite prin faina) se pun deasupra aluatului. Cele doua albusuri se bat spu ...

Prajitura Lala cu Cocos si Mac

Blat:Bateti bine albusele, adaugati apoi pe rand zaharul si rebateti de fiecare data pana devine spuma tare. Puneti pe rand cate 1 lingura de apa si bateti de fiecare data pana la inglobatea totala.Amestecati faina cernuta, cocosul, macul, amoniacul si 1/3 din cantitatea de albusuri battue, omogenizand usor, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete ...

Coji de portocale zaharisite si trase in ciocolata

Se aleg doar portocale cu coaja groasa si tare. Se spala bine de tot si apoi se decojesc . Eu am taiat in jumatate fiecare portocala si am scos sucul din ele pentru ca am avut nevoie la prajitura Luciei. Deci, se decojesc portocalele si coaja se curata bine de orice urma de pulpa . Se indeparteaza , cu ajutorul unui cutit, locul coditei si restul s ...

Pancakes cu Dulceata de Zmeura

Se bat ouale cu zaharul, cu mixerul, pana se dubleaza in volum si devin spumoase. Se adauga apoi laptele, esenta de vanilie si untul topit si se amesteca. La sfarsit se adauga faina, cu praful de copt si sarea (cernute) se amesteca bine pana se formeaza o compozitie fina si omogena. Se coc fara grasime, intr-o tigaie neaderenta.Ies aproximativ 8 pa ...

Tort Cream Cheese ( Necopt)

Biscuitii se pun intr-o punga si se sfarama bine de tot. Se topeste untul si se amesteca cele doua intre ele.Se ia o tava rotunda, din cea cu pereti detasabili si se captuseste cu hartie alba (pe margini doar). Daca folositi mai multa frisca decat in reteta atunci tortul va fi mai inalt decat marginile tavi si in cazul asta trebuie ca hartia folosi ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia scorpion Horoscop Scorpion Azi

Va sfatuim sa nu va faceti un plan strict pentru astazi. Dimineata sunteti nevoit sa faceti mai multe drumuri scurte, iar dupa-amiaza aveti ocazia sa rezolvati o problema financiara a familiei.

Bazati-va pe intuitie!


Horoscop Scorpion Maine

Daca reusiti sa va temperati spiritul critic, astazi puteti avea succes pe plan financiar.

Va recomandam sa aveti rabdare cu prietenii si cu partenerul de viata, ca sa nu ajungeti la certuri.

Dupa-amiaza va viziteaza o ruda mai in varsta si va ofera un cadou de care va bucurati foarte mult.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4192 RON
1 USD = 3.9942 RON
1 XAU = 140.8031 RON
Evolutia valutara
4.4155
4.4192
3.9927
3.9942
140.5505
140.8031
579.73 kb