Stiri

01 Septembrie 2015
UE este pregătită să înfiinţeze centre de înregistrare a imigranţilor în Ungaria

UE este pregătită să înfiinţeze centre de înregistrare a imigranţilor în Ungaria

Uniunea Europeană este pregătită să înfiinţeze centre de înregistrare a imigranţilor în Ungaria, pentru a ajuta la accelerarea ritmului de procesare a cererilor de azil, a declarat luni comisarul european pntru Migraţie, relatează MTI.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Chec Pentru Copii

Bateti galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase si se albesc. Adaugati pe rand uleiul si mixati in continuare, apoi, tot pe rand si alternand, laptele, nesquik-ul si faina cernuta impreuna cu praful de copt.Mixati foarte bine - va rezulta o compozitie mai densa. Inglobati ciocolata si coaja rasa de portocala (optional) folosi ...

Castagnaccio Pugliese (Prajitura cu Faina de Castane)

- trecem prin ciur faina, cacaoa si praful de copt- amestecam laptele cu uleiul- amestecam ouale cu zaharul, cu mixerul, pina cind devin spumoase- adaugam mixul de faina si cel de lapte alternind si amestecaind cu muxerul pina obtinem un aluat ca cel de chec- adaugm stafidele si miezul de nuci- ungem cu unt tava si varsam compozitia, presaram migda ...

Prajitura cu Prune si Crema de Smantana

Injumatatiti prunele fara samburi si presarati-le cu scortisoara si eventual cu zahar daca sunt mai acrisoare.Aluat:Amestecati repede doar cat sa se omogenizeze, untul rece taiat bucatele cu faina, adaugati oul, apoi restul ingredientelor, fara sa framantati.Daca aluatul nu se leaga puteti adauga 1-2 linguri apa rece.Inveliti in folie alimentara si ...

Briose cu visine (sau orice fruct)

-amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul-adaugam uleiul cate un pic-punem sarea, coaja de la lamaie si lamaia stoarsa-adaugam iaurtul si mixam mai departe-la sfarisit punem praful de copt si faina-portionam cu lingura in fiecare recipient apoi adaugam cateva visine-bagam la cuptor 30 minute la 175 grade-se pot ...

Mousse de Mango cu Iaurt Grecesc

Curatati mango de coaja, puneti pulpa cu jumatate de zahar intr-un blender. Amestecati pana devine un piure. Bateti restul de zahar cu albusul, nu foarte mult …ca la bezea.Amestecati (cu o lingura) piureul de mango cu iaurtul iar la sfarsit adaugati albusul spuma. Amestecati incet de jos in sus. Se pune spuma de mango in castronase (mie mi-au ven ...

Caramel

Zaharul se pune intr-un vas si se pune la foc mic. Fara a mesteca in el (eu scutur vasul) il lasam pe foc pana devine la culoare maro-auriu! Il luam de pe foc si mestecam bine, pana tot zaharul e omogenizat. Il mutam in alt vas si adaugam untul in fulgi.Mestecam bine, apoi adaugam frisca. Punem vasul pe foc si mestecam cateva minute! Caramelul va c ...

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

* Nucile macinate se amesteca cu 250 g zahar pudra si cu o lingura cu cacao. Se mixeaza acest amestec cu un ou folosind paletele spiralate pana la obtinerea unui amestec consistent. Compozitia obtinuta se inveleste cu grija in folie din plastic si se pastreaza la frigider pentru 1 ora. Acesta este ”viitorul blat”.* Untul se mixeaza impreuna cu ...

Prajitura Vanilata

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul plus zaharul vanilat. In albusuri se incorporeaza usor galbenusurile si ele spumate bine apoi se cerne deasupra faina impreuna cu cacao. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coace sub forma de foi pe hartie de copt.Pana se racesc foile si ...

Clatite cu Cirese

Ciresele fara samburi se taie in patru si se pun la scurs.Se pregateste aluatul de clatite ca si la reteta "Clatite simple pas cu pas"Se adauga la aluatul de clatite ciresele taiate si scurse de sucul lor, apoi se coc la fel ca in reteta de baza.Se servesc pudrate cu zahar praf sau zahar praf vanilat. ...

Felii ca la Kosite

Framantati un aluat din ingredientele enumerate, mai putin stafidele.Ungeti o tava cu untura sau tapetati-o cu hartie de copt si dati drumul la focul de la cuptor.Puneti aluatul sub forma de foaie in tava si presarati peste el stafidele.Apasati usor cu mana, astfel ca stafidele sa patrunda putin in aluat si intepati-l din loc in loc cu dintii unei ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia sagetator Horoscop Sagetator Azi

Daca vi se propune sa deveniti asociat intr-o afacere, va recomandam sa nu va pripiti. Astazi va cam lipseste simtul practic si riscati sa luati decizii gresite.

Acordati mai multa atentie relatiilor sentimentale! Sunt sanse sa petreceti o seara romantica impreuna cu persoana iubita.


Horoscop Sagetator Maine

Aveti parte de un succes neasteptat pe plan social si financiar. Nu pierdeti momentul favorabil, dar nici nu fortati nota!

Dupa-amiaza plecati intr-o deplasare neplanificata. Se pare ca este o calatorie in interes personal, care va poate aduce beneficii materiale substantiale. Aveti grija de acte!


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4321 RON
1 USD = 3.9511 RON
1 XAU = 142.2425 RON
Evolutia valutara
4.4302
4.4321
3.9271
3.9511
142.1815
142.2425
695.65 kb