Stiri

27 Noiembrie 2014
Bilanţul epidemiei de Ebola a ajuns la 5.689 de morţi, din 15.935 de cazuri înregistrate - OMS

Bilanţul epidemiei de Ebola a ajuns la 5.689 de morţi, din 15.935 de cazuri înregistrate - OMS

Numărul deceselor provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola a ajuns la 5.689, din totalul de 15.935 de persoane infectate cu acest virus, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat miercuri.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Biscuiti Moi cu Suc de Lamaie (soft Lemon Cookies)

Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul, pana devine pufos. Se adauga apoi cele 2 oua, pe rand, amestecandu-se bine dupa fiecare adaugare.Faina se amesteca cu bicarbonatul dupa care se adauga la compozitia de unt intercaland cu sucul de lamaie din care inainte s-a pus deoparte 30 ml. Se amesteca bine de tot. Daca dvs. considerati ca este prea lipi ...

Baton de cacao

Se pune pe foc zaharul, apa, untul si cacao. Se lasa sa dea cateva clocote.Se ia de pe foc dupa care se pune laptele praf si se amesetca pana se omogenizeaza.Se toarna in tava in care am pus folie transparenta ca sa putem scoate mai usor batonul si se da la rece ... nu in frigider ci in loc rece. ...

Strudel cu Mere

Se rad merele si se pun la calit cu zaharul pina scade zeama ce isi lasaaproape de tot, apoi se pune pesmet (cit sa nu fie zemos) si mirodeniile.Compozitia asta se pune pe foaia de foitaj si se ruleaza se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor la foc mare pina creste si apoi mai incet pina se coacefoitajul se taie dreptunghi atit cit sa se poate ...

Tort cu Ciocolata Pentru Antonel

Ziua i:Pentru pandispan:- Se aseaza in bolul mixerului ouale (albusuri si galbenusuri) si zaharul. Se mixeaza aceste ingrediente la viteza mare timp de aproximativ 15 minute (in functie de puterea mixerului). Daca folositi telul, aveti nevoie de minimum 20 - 25 de minute.Este important sa incercati sa introduceti o cantitate cat mai mare de aer in ...

Minitorturi de post

Preparare blat:Se pune intr-un castron faina , zaharul, cacao, coaja de lamaie, esente, bicarbonatul stins, apa si uleiul.Se omogenizeaza totul foarte bine, se adauga stafidele(se poate pune si nuca). Se unge tava(25/35 cm) cu ulei se tapeteaza cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se toarna compozitia si se coace la foc potrivit timp de 40 ...

Gratin de cirese si migdale

Aveti nevoie de o forma de copt pt. tarte, de preferat de sticla, cu diametru de cca 20 cm (eu nu am avut forma rotunda de sticla, si nu am vrut sa o fac patrata in forma de yena, asa ca l-am copt intr-o forma de teflon).Se incalzeste cuptorul la 190 C (375F) - foc mediu. Se unge forma cu unt si se pune deoparte.Intr-o tigaie se pun ciresele, lichi ...

Chec Pufos cu Visine

Se pun galbenusurile intr-un castron si se freaca bine cu 100 g zahar si un plic de zahar vanilat. Se adauga treptat, ca la maioneza, uleiul, apoi se adauga iaurtul si esenta de lamaie.Albusurile se bat spuma cu sarea, restul de zahar si celalalt plic de zaharul vanilat. Cand compozitia s-a legat bine se toarna peste compozitia de galbenusuri si se ...

Cozonac Dina

O cana lapte caldut, 4 linguri zahar si 2 lingurite rase de drojdie se pun la dospit 10 minute, se amesteca cu restu si se framinta pina se deslipeste de pe vas(circa 10 minute).Se imparte in 4 bucati si se intinde foi subtiri.Se fac 4 foi subtiri. Umplutura...ce doriti.Eu le-am implut cu 2 cu rahat, ciocolata alba si neagra, si cu 3 albuse batute ...

Negrese cu crema de branza

Se topeste la bain-marie untul si ciocolata taiate cuburi.Se ia de pe foc si se adauga zaharul si vanilia. Se adauga oulale,unul cate unul, amestecand bine cu o lingura de lemn.Se adauga faina si sarea si se amesteca pana cand se omogenizeaza.Dati la o parte o cescuta de compozitie iar pe restul puneti-o intr-o tava tapetata (23x23 cm). Mixati crem ...

Chec din Albusuri cu Struguri

Se bat bine albusurile, in ele am adaugat un praf sare, se bat pana cand intorcand castronul cu gura in jos nu curge spuma de albusuri, de asta depinde credterea la copt a checului pentru ca nu folosim praf de copt, se adauga apoi zaharul cate putin si se mai amesteca in continuare pana devine o spuma lucioasa si tare, se adauga vanilia si untul to ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia fecioara Horoscop Fecioara Azi

Aveti posibilitatea sa va apropiati mai mult de persoana iubita. Daca se iveste ocazia sa plecati intr-o excursie, va recomandam sa nu ezitati.

Sunteti original, iar cei din jur va primesc bine ideile. Totusi, ar fi bine sa tineti cont si de parerile celorlalti.

Va sfatuim sa nu va ocupati astazi de treburi importante.


Horoscop Fecioara Maine

Dimineata s-ar putea sa va sune o ruda din alta localitate si sa va anunte ca intentioneaza sa va viziteze.

Va sfatuim sa evitati discutiile aprinse cu partenerul de viata.

Puteti sa va bazati pe intuitie, dar plecati urechea si la sfaturile prietenilor!


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4200 RON
1 USD = 3.5479 RON
1 XAU = 136.5176 RON
Evolutia valutara
4.4338
4.4200
3.5653
3.5479
137.7879
136.5176
1004.34 kb