Stiri

08 Iulie 2015
O delegaţie afgană a fost trimisă în Pakistan pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai talibanilor

O delegaţie afgană a fost trimisă în Pakistan pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a anunţat marţi pe Twitter că a trimis o delegaţie în Pakistan pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai talibanilor, în vederea găsirii unei soluţii pentru războiul care durează de peste 13 ani.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Tort Caramelizat cu Mere si Ananas

Facem blatul: batem albus. spuma cu sarea, galbenus. cu zahar spuma. Adaugam galb peste albus, uleiul, arome, faina.Separat in oala de copt pui 350 gr zahar la topit pentru caramel pe foc. Cand s-a topit zaharul si a devenit caramel dam oala la o parte si rotim zaharul de jur imprejurul peretilor pana raman acoperiti cu caramelul. E important - ca ...

Muffins cu Faina de Coconut (Fara Gluten)

Intr-o tigaita mica se pune untul la topit, se adauga cacaoa, se amesteca bine sa nu ramana cocoloase, se lasa la racit. In alt vas se amesteca impreuna, laptele de cocos, ouale, zaharul, sarea si esenta pe care o folositi (coconut in cazul meu). Dupa omogenizare, se adauga compozitia de cacao deasupra si se amesteca bine.Faina de cocos se amesteca ...

Prajitura cu Branza si Cirese

Incalzim cuptorul la 160 gr. C electric sau 140 pe gaz. Ungem cu unt si tapetam cu foaie de pergament o forma de cozonac.Punem aluatul in vasul unui mixer si il framantam pana capata consistenta untului de arahide.Acest aluat se aseaza pe fundul formei de cozonac.Amestecam branza cu vanilia si zaharul pana obtinem o pasta fina apoi incorporam faina ...

Tort din crema de zahar ars

Amestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul. O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea. Se lasa la ra ...

Prajitura Cu Mere

Amesteci intr-un castron apa calduta cu uleiul, zaharul si sarea si dizolvi inauntru drojdia. dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete(ca la paine, eu nu cantaresc niciodata faina, dar cred ca in jur de 500g). Lasi 15 min la dospit.Intinzi prima foaie in tava, coci 5 min apoi pui merele calite si a ...

Frunze de Ciocolata

Frunzele proaspat culese, se spala bine si se pun intre doua servetele ca sa scoatem apa din ele.Intre timp, pe baia de aburi se pune ciocolata (cantitatea depinde de cate frunze vreti sa faceti). Dupa ce s-a topit, se adauga bucatica mica de unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc, vasul cu ciocolata topita nu se ridica de pe oala ...

Cornulete Sfarmicioase

Cei 250 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el 25 gr drojdie impreuna cu 1 lingura zahar si 1/2 lingurita sare. 700 gr faina amestecam bine cu 250 gr untura, adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, zaharul si sarea si punem cele 2 ouaFramantam bine pana obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. D ...

Desert `Somewhere in time`

Am taiat curmalele in lung, am indepartat simburii si i-am inlocuit cu jumatati de alune, puse in asa fel incit sa dea impresia de simbure, adica cu partea bombata in sus. Am pus in tigaie, untul, l-am lasat 15 sec, dupa care am pus mierea, lamiile taiate juliene, vinul. Am pus in acest sos curmalele pregatite inainte, si am lasat tigaia acoperita, ...

Coltunasi cu Branza de Oi

1. Se amesteca faina, sarea si ouale, apoi se toarna apa calda (aproximativ o canita). Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, compozitia sa fie mai putin vartoasa decat la taietei (ca sa se poata intinde usor).2. Se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm, care se taie in patrate de 6x6ca aproximativ.3. Se amesteca branza sfaramata cu o furculita ...

Mousse de Ciocolata

Se rupe ciocolata bucatele, se pune intr-o craticioara impreuna cu untul si se topesc la abur (craticioara se pune intr-o cratita mai mare in care fierbe apa). Se lasa la racit. Ciocolata trebuie sa fie calduta, nu fierbinte.Se separa galbenusele de albuse. Se bat albusele cu zaharul spuma. Se bate si crema pana devina frisca.Se adauga galbenusele ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia rac Horoscop Rac Azi

Va concentrati intreaga atentie asupra unei afaceri promitatoare si neglijati relatiile sentimentale. Partenerul de viata va reproseaza ca neglijati familia.

De asemenea, intentionati sa va eschivati de la o intalnire cu prietenii, pentru a va dedica aceleiasi afaceri. Ar fi bine sa va faceti putin timp si pentru cei apropiati.


Horoscop Rac Maine

Ideile dumneavoastra nu sunt prea bine primite, dar acest lucru nu va descurajeaza si nu va afecteaza dorinta de innoire.

Nu este o zi favorabila intalnirilor de afaceri, insa relatiile cu partenerul de viata sunt bune si puteti petrece momente placute impreuna, intr-o excursie sau in vizita la rude.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4810 RON
1 USD = 4.0816 RON
1 XAU = 153.1760 RON
Evolutia valutara
4.4854
4.4810
4.0566
4.0816
151.9138
153.1760
575.23 kb