Stiri

31 Octombrie 2014
Andreea Marin, pe coperta aniversară a revistei “Ce se întâmplă, doctore?”

Andreea Marin, pe coperta aniversară a revistei “Ce se întâmplă, doctore?”

Revista “Ce se întâmplă, doctore?” împlineşte nouă ani, ocazie perfectă pentru a lua pulsul vieţii echilibrate a Andreei Marin. Aceasta a făcut din sănătate o prioritate şi astăzi împărtăşeşte tuturor experienţele sale valoroase.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Prajitura cu caise

Batem albusurile spuma cu 4 linguri zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu celelalte 4 linguri de zahar,adaugam treptat uleiul(ca la maioneza) apoi apa clocotita. Punem peste aceasta compozitie albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn.Adaugam si faina amestcata cu praful de copt, omogenizam bine. Ungem si tapetam o tava sau folosim hart ...

Gratin de cirese si migdale

Aveti nevoie de o forma de copt pt. tarte, de preferat de sticla, cu diametru de cca 20 cm (eu nu am avut forma rotunda de sticla, si nu am vrut sa o fac patrata in forma de yena, asa ca l-am copt intr-o forma de teflon).Se incalzeste cuptorul la 190 C (375F) - foc mediu. Se unge forma cu unt si se pune deoparte.Intr-o tigaie se pun ciresele, lichi ...

Tarta cu Mure

Untul si zaharul se amesteca bine, se adauga oul, nuca si la urma faina si scortisoara. Din compozitia obtinuta se pune 1/2 intr-o tava tapetata cu hirtie de copt se pun murele (se mai pastreza citeva si pt. ornat) si apoi peste cealalta 1/2 din compozitie care se intinde cu dosul lingurii mereu umezita in apa rece.Se coace la foc mediu cam o ora. ...

Bombonici

Hrisca se hidrateaza din timp (dureaza 5-6 ore). Semintele si curmalele se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Intr-un vas amestecam hrisca, semintele, putina sare si miere, adaugam nuca de cocos pana cand compozitia poate fi modelata (tocmai de aceea nu am precizat cantitatea).Jumatate din bomboane le-am lasat albe, iar jumatate le-am co ...

Clatite de Post cu Cirese si Frisca Vegetala

Ingredientele uscate se amesteca intre ele, cele lichide intre ele, se pun toate in blender sau food processor, se mixeaza bine si se lasa compozitia la frigider 2 ore. Daca mai trebuie adaugat apa sau faina, dupa 2 ore se va vedea.Eu am mai adaugat apa si pentru ca am scapat prea multa am pus si cateva linguri de nuca pentru a aduce compozitia la ...

Prajitura Pufoasa cu Iaurt si Biscuiti Amaretti

Frecati bine jumatate din zahar cu untul moale (lasat la temperatura ambiente) si vanilia, pana devine ca o crema ... spuma. Separati galbenusurile de albusuri la cele 4 oua. Incorporati toate galbenusurile 4 + 2 (eu doar 1) la untul frecat spuma, amestecati bine cu mixerul.Adaugati iaurtul (la temperatura ambiente) si coaja rasa de lamaie. Ameste ...

Prajitura Desteapta Mea

Untul, zaharul si 5 linguri lapte se pun pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce se raceste, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, faina (faina nu mai mult de 5 linguri) si laptele, amestecand tot timpul.Albusurile se bat spuma separat si se adauga la compozitie amestecand usor de sus in jos. Toata compozitia se toarna intr-o tava (unsa sau imb ...

Oua de Ciocolata

Ouale se golesc de continut prin partea superioara, se spala bine si se lasa sa se usuce.Intre timp topim ciocolata, iar dupa ce s-au uscat cojile turnam ciocolata topita si rasucim oul pana ce ciocolata il imbraca. Punem ouale astfel facute la frigider dupa care le umplem cu crema amestecata cu fructele uscate.Se toarna deasupra gaurii ramase cioc ...

Piscot cu Visine

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apa, faina, praful de copt. Visinele se spala se curata si sa pun intr-o tava unsa tapetata cu faina. Aluatul rezultat se toarna peste ele si se pune la cuptor la foc mic 30min. Se pudreaza cu zahar praf deasupra. ...

Tort Joffre

Se amesteca cele 50 grame de cacao cu zaharul tos si apa, se pun pe foc pana se ingroasa iar mai apoi se lasa deoparte.Intr-un caston se freaca untul cu zaharul pudra si se adauga cele 6 galbenusuri, mai apoi dupa ce s-a format o crema fina se adauga cacaoa racita.Compozitia obtinuta se imparte astfel : 3/4 din compozitie se pune la frigider iar in ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia capricorn Horoscop Capricorn Azi

Dimineata inregistrati un succes care va intareste convingerea ca parcurgeti o perioada favorabila.

Aveti ocazia sa incepeti o afacere profitabila. Ca sa nu riscati nimic, va recomandam sa acceptati ajutorul unui prieten apropiat.

Relatiile cu persoana iubita sunt foarte bune.

Evitati discutiile in contradictoriu cu membrii ma tineri ai familiei!


Horoscop Capricorn Maine

S-ar putea sa plecati intr-o calatorie neprevazuta in interes familial.

Este o zi favorabila comunicarii si negocierilor. Aveti sanse sa finalizati o lucrare in care ati investit multi bani.

Evitati discutiile in contradictoriu cu un barbat mai in varsta!


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4139 RON
1 USD = 3.5098 RON
1 XAU = 132.4656 RON
Evolutia valutara
4.4197
4.4139
3.5094
3.5098
136.1406
132.4656
1004.8 kb