Stiri

29 Iulie 2014
Vitali Ciurkin: Kievul încearcă să preia controlul asupra zonei unde s-a prăbuşit MH17

Vitali Ciurkin: Kievul încearcă să preia controlul asupra zonei unde s-a prăbuşit MH17

Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a acuzat luni Ucraina că încalcă o rezoluţie a Consiliului de Securitate prin desfăşurarea unei campanii care are drept scop preluarea controlului asupra zonei unde s-a prăbuşit zborul MH17.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Prajitura cu Crema de Frisca si Ciocolata

Pandispan:Mixati foarte bine galbenusurile cu 1 pahar de zahar, pana ce acesta este dizolvat si obtineti o crema spumoasa ce si-a dublat volumul. Adaugati, alternand si in reprize, uleiul si sucul de lamaie, in aceasta ordine, mixand de fiecare data pana la omogenizarea completa, iar la sfarsit, coaja rasa de portocala.Separat, cerneti faina impreu ...

Tarta cu Fructe

Albusurile se separa de galbenuse si se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga treptat cate o ligura de zahar si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile si se mai bat putin.In continuare se adauga aromele dupa preferinta. Faina cernuta, se amesteca prin rasturnare cu lingura si se aseaza in tava unsa si tapetata. Deasupra se aseaza fructe ...

Prajitura Caramela

Se freaca margarina cu mixerul pana devine spumoasa.Se pune intr-o cana praful de puding cu 3 linguri de lapte si se amesteca, restul de lapte se pune la fiert cu 5 linguri de zahar si se pregateste o budinca mai groasa care se raceste in apa amestecand mereu pt a nu face pielita deasupra ( arata urat in crema ). Dupa ce s-a racit se amesteca cu m ...

Chec cu Mascarpone, Ciocolata si Aroma de Rom

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga vanilia, 1-2 linguri rom sau cateva picaturi esenta rom, se adauga mascarpone, se amesteca bine. Se adauga untul topit si racit, laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt... cernuta. Daca vi se pare prea tare aluatul, adaugati iar putin lapte.La sfarsit se pune ciocolata taiata bucatele mai m ...

Crumble cu Prune

Se spala prunele, se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava, eu am folosit o tava de silicon care nu necesita sa fie unsa, dar oricum e un desert unde prunele se inmoaie si se serveste cu lingurita.Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor.Se tin la cuptor (am uitat sa cronometrez) cam 30 de minute sau pana prun ...

Tort diplomat cu fructe exotice

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga uleiul pe rand cate putin(eu l-am pus tot odata dar nu s-a intampalt nimic, c-am frecat bine cu mixerul dar voi il puneti treptat cate putin),se adauga esenta de rom, 1 fiola, 1 plic de zahar vaniliat,apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de co ...

Tort de Inghetata cu Fructe Proaspete si Blat

Fructele se spala se taie bucatele mai micute, ciocolata se rupe bucati mici (ambele ciocolati, dar se pun in vase diferite). Eu am avut zmeura si capsunile proaspete si ciresele au fost congelate (nu le-am decongelat, le-am folosit asa cum au fost).Blatul de tort l-am facut cu ciocolata rasa in el ca sa ii dau culoare (in loc de cacao). Am taiat p ...

Zambetul Negresei

Rama il punem la topit pe baie de aburi, la el (atentie sa nu fie fierbinte!!!) se adauga 1 ou intreg si se amesteca continuu. Trebuie avut mare grija ca daca rama e prea fierbinte oul se va transforma in omleta. Se adauga 250 gr zahar praf, 200 gr nuca taiata, 100 gr stafide si 50 gr cacao si 5 linguri de faina. Se amesteca continu lasand compozit ...

Gogosele fara ou

Se pune apa cu sare la foc, si cand clocoteste se toarna treptat peste faina, amestecand mereu, pana ce cuprinde toata faina. Se pune si bicarbonatul si se amesteca pana devine un aluat bun(neted).Se ung palmele cu ulei, se ia din coca cate putin si se fac gogosele rotunde , care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, dar se pun strans lipite una de a ...

Prajitura cu Mere si Crema Caramel-de Post

150 g zahar se caramelizeaza. Se adauga 400 ml apa fiarta. Cind s-a racit compozitia se adauga merele rase si nuca macinata apoi 8 linguri faina, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt si scortisoara. Se obtine o coca ca si la chec pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit. Las ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia leu Horoscop Leu Azi

Este posibil sa va confruntati cu probleme de natura sentimentala, care va indispun si va cam descurajeaza. Nu este cazul sa "depuneti armele"! Dupa o discutie cu persoana iubita, reusiti sa clarificati neintelegerile.

Va sfatuim sa tineti cont de sfaturile unui prieten cu experienta, care va ajuta sa rezolvati o problema financiara.


Horoscop Leu Maine

Comunicati excelent cu cei din jur.

Daca vi se propune o afacere sau o colaborare, ar fi bine sa acceptati. Puteti castiga bine.

Dupa-amiaza ar fi bine sa ramaneti acasa. Va recomandam sa nu neglijati problemele de familie, mai ales ale celor mici.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.3873 RON
1 USD = 3.2638 RON
1 XAU = 136.9924 RON
Evolutia valutara
4.4
4.3873
3.2715
3.2638
135.9718
136.9924
1004.66 kb