Stiri

30 Septembrie 2014
Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Ponta: Nu a fost tăiat niciun leu de la Cultură

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Ponta: Nu a fost tăiat niciun leu de la Cultură

Guvernul nu a tăiat niciun ban de la Ministerul Culturii, ca şi de la Ministerul Tineretului şi Sportului, ci a adăugat banii necesari pentru ca drepturile financiare ale artiştilor şi sportivilor, suspendate în anii anteriori, să fie repuse în plată, a declarat premierul Victor Ponta.

Sursa: mediafax.ro

Tort Sah

Ingrediente

Pentru aluat:
350g faina
250g margarina
275g zahar pudra
6 oua
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt
25g cacao
Pentru crema:
300g ciocolata amaruie
300g frisca lichida
Pentru ornat:
100ml frisca

Timp preparare

50 '

Complexitate

redusa

Preparare:

Blat:
Se freaca spuma margarina cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se imparta compozitia in 2 si intr-o parte se adauga cacao. Se tapeteaza cu folie de aluminiu trei tavi cu acelasi diametru de 20 cm.
Se pune fiecare compozitie intr-un sprit si se formeaza alternativ inele de marime egala in cele trei tavi. Intr-o tava se face in mijloc un cerc mic cit o nuca din compozitia de cacao, in jurul lui se face un alt inel din compozitie alba, apoi doua inele de cacao si inca doua din compozitia alba. In urmatoarea tava se inverseaza inelele si la final veti avea un blat. Se dau tavile la cuptor pentru 25 min si cind sunt gata sunt lasate sa se raceasca.
Crema:
Se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca nebatuta. Se topeste totul pe baie de aburi amestecind mereu. Dupa ce s-a topit, se da crema deoparte si se bate pina devine lucioasa, apoi se pune in frigider.
Dupa ce s-a racit crema, se insiropeaza foile cu un sirop din apa, zahar si coniac fiert si racit. Se aseaza o foaie din aluat pe un platou, apoi se intinde o parte din crema. Se aseaza a doua foaie, apoi crema si, in final, ultima foaie de blat. Se imbraca tortul cu crema si se da la frigider.
Decor:
Dupa ce crema s-a inchegat, se imbraca tortul cu o folie de aluminiu. Se imparte apoi folia de aluminiu in patrate de 3 cm cu un cutit cu lama subtire, si se scoate apoi din folia de aluminiu un patrat, urmatorul se lasa, al 3-lea se indeparteaza si tot asa pina se formeaza o tabla de sah.
Se unge apoi tortul cu un strat foarte subtire de frisca si se indeparteaza cu grija toata folia de aluminiu. Se obtine astfel tabla de sah. Se imbraca partea laterala a tortului cu frisca si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Din aceeasi categorie

Pungulite cu Castane

Noi facem piureul mai "ciocolatos" decat cel din comert, punem in plus esenta de rom, cacao si zahar si iese mai cremos. Asa ca daca folositi la reteta piure din comert, se pregateste un sirop mai gros din zahar si apa, peste care se pune cacao si esenta, care se adauga peste piureul de castane.Clatitele de pregatesc dupa reteta obisnuita si se ump ...

Cremsnit Rapid cu Crema de Vanilie

Decongelati aluatul.Asezati o foaie de aluat in tava unsa cu unt, apoi ungeti si foaia cu unt topit si racit. Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si frumos rumenita.Procedati la fel cu a doua foaie.Crema de vanilie:Mixati la viteza mare, aproximativ 3 min, smantana pentru frisca rece impreuna cu praful de budinca si zaha ...

Biscuiti `amprente` cu Nuci

Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul brun pana devine spumos. Se adauga pe rand cele 2 galbenusuri si esenta. Faina se amesteca cu sarea si treptat se adauga la untul frecat.Din aluatul obtinut, se formeaza bilute, care se tavalesc prin albusul de oua usor batut, dupa care se tavalesc prin nuca pisata. Se aranjeaza pe o tava si cu ajutorul dege ...

Placinta Rapida

Puneti stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom, circa 1 ora.Bateti galbenusurile cu 1/2 zahar brun pana devin spumoase, se albesc, iar zaharul s-a topit si albusurile spuma tare cu cealalta 1/2 din cantitatea de zaharul brun.Separat, amestecati iaurtul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, inglobati galbenusurile frecate, apoi, intai ...

Capsuni Trase in Ciocolata

SE aleg capsuni mai mari putin, cu codita casa se poata tine in mana bine, se spala, se usuca. Se pun pe o farfurie. Se topeste ciocolata de lapte si imediat se introduc in ea capsunile, Se acopera cu ciocolata pana sus la codita. Se aranjeaza frumos pe farfurie (este bine sa aveti pe farfurie o hartie cerata ca sa se poate dezlipi usor capsunile). ...

Mar cu Lamaie

Marului i se scoate cotorul, dupa care se taie felii, si se pune intr-o tigaie in untul topit in prealabil.Se adauga lamiia taiata felii, zaharul, scortisoara si esenta de rom, si se lasa sa fiarba in unt circa 5-7 minute.Se adauga un strop de ciocolata. ...

Tarta cu Mure

Untul si zaharul se amesteca bine, se adauga oul, nuca si la urma faina si scortisoara. Din compozitia obtinuta se pune 1/2 intr-o tava tapetata cu hirtie de copt se pun murele (se mai pastreza citeva si pt. ornat) si apoi peste cealalta 1/2 din compozitie care se intinde cu dosul lingurii mereu umezita in apa rece.Se coace la foc mediu cam o ora. ...

Tort `Ciclon` - Orvenyes Turotorta

Avem nevoie de o forma pentru tort cu un diametru de 22 cm sau 24 cm pe care il tapetam cu folie de plastic (eu am pus folia de aluminiu caci numai asta am avut la indemana) si il ungem apoi bine cu rama sau ulei.Biscuitii ii macinam si ii amestecam apoi cu cele 150 gr Rama topita. Aceasta compozitie o turnam in forma tapetata, o uniformizam prin p ...

Tort 'Pat'

Se face un blat din 9 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat intr-o forma patrata).Pentru crema 1 se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece, dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie, separat se bate f ...

Fursecuri Semiluna Aplicate cu Screper-ul

Ungeti forma cu unt topit. Dati-o la frigider 10 min pentru a putea aplica aluatul mai usor.Puneti toate ingredientele intr-un bol si mixati bine. Aplicati aluatul in forma cu ajutorul spatulei.Treceti screper-ul pe suprafata tavii, curatand surplusul de aluat (aluatul trebuie sa ramana doar in locasele pentru fursecuri). Dati la cuptorul preincalz ...

Inapoi la Dulciuri
Zodia sagetator Horoscop Sagetator Azi

Sunteti cam irascibil, din cauza stresului si a oboselii acumulate.

Evitati discutiile in contradictoriu! Sunteti predispus la unele probleme de sanatate si chiar la accidente.

Va sfatuim sa evitati calatoriile lungi si intalnirile de afaceri.


Horoscop Sagetator Maine

Dimineata aveti mult de alergat pentru niste acte legate de o mostenire.

Spre seara, va pregatiti sa plecati intr-o calatorie in interes familial, impreuna cu partenerul de viata.

Este un moment favorabil planurilor de viitor, care se pot concretiza in scurt timp.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4114 RON
1 USD = 3.5019 RON
1 XAU = 136.1476 RON
Evolutia valutara
4.4152
4.4114
3.4827
3.5019
136.3695
136.1476
1004.45 kb