Stiri

29 Iulie 2015
Patru proiectile neexplodate, găsite pe un islaz din localitatea Vadu

Patru proiectile neexplodate, găsite pe un islaz din localitatea Vadu

Patru proiectile rămase neexplodate şi mai multe cartuşe din timpul conflictelor militare au fost ridicate, marţi, de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, în timpul unor misiuni de asanare în localităţile Vadu şi Agigea.

Sursa: mediafax.ro

Turta de Malai

Ingrediente

5 cani malai
3 cani faina alba
2 plicuri praf de copt
3 maini de zahar
sare
1 ou
5 cani de apa

Timp preparare

nementionat

Complexitate

redusa

Preparare:

Se amesteca bine toate ingredientele uscate, apoi se adauga apa si se amesteca din nou, cu mana, sa nu se formeze cocoloase.
Se ung cu ulei doua tavi de cozonac si se tapeteaza cu malai, se adauga compozitia, iar deasupra se unge cu putin ou si se da la cuptor pana se formeaza o coaja groasa, aurie deasupra.

Din aceeasi categorie

Placinta cu cartofi, varza sau branza

Faina cu sarea si apa calduta se framanta ca sa fie o coca moale . Se framinta f .f . bine 20 de minute . In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul . Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa la dospit 15 minute . Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cu mana cit se p ...

Chifle Frantuzesti

Bateti bine de tot iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza. Turnati-l in adancitura facuta la mijlocul amestecului format din faina, zahar, praf de copt si sare. Inglobati-l, aducand din compozitia cu faina de la margini spre mijloc.Framantati bine pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana adaugand inca putina faina peste cantitatea indicata da ...

Mucenicii Mei din Aluat Dospit

L-am lasat la dospit pina s-a dublat, apoi am rupt jumatate din aluat si am facut suluri pe care le-am impletit in forma de 8, le-am copt pe tava cu hirtie de copt.Am facut un sirop din:apa + zahar + esenta de rom 2 stropiAm introdus pe rind mucenicii in sirop si i-am lasat putin sa se imbibe.I-am scos pe platou si i-am uns cu miere (cu pensula) si ...

Placinta cu Branza si Visine

Mai intai preparam umpluturile astfel:branza se amesteca cu 3 lg de gris, 4 oua, zahar dupa gust, zahar vanilat si sare, iar visinile fara samburi se amesteca si ele separat cu pesmetul, zahar si zahar vanilat.Dupa ce am preparat umpluturile trecem la asamblarea placintei astfel: pe o foaie unsa cu un pic de ulei se aseaza branza si se formeaza un ...

Focaccia

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea, peste ia am turnat drojdia dizolvata cu zaharul si putin cate putin apa calduta. Aluatul rezultat l-am framantat cu uleiul de masline. Dupa ce a stat 30 min la crescut l-am impartit in doua.Prima bucata am intins-o in tava unsa cu ulei de masline peste care am adaugat umplutura formata din bucati de masline ca ...

Casereccio - Piine Tipica Bologna

Din maia se face un mic aluat care se framinta bine apoi se pune intr-un castron, se acopera cu o farfurie si se lasa la crescut de seara pina dimineataUniti restul de drojdie topita in apa apoi restul ingredienteleor (faina, uleiul, sarea) obtineti alt aluat pe care il framintati, il bateti cu sucitorul sa obtineti un aluat mai dur cu suprafata fi ...

Pogace cu Negrilica (nigella Sativa)

Amestecati faina cernuta cu jumarile, sarea, boiaua de ardei iute, negrilica (nigella) macinata si 1 ou intreg. Coca trebuie sa fie nici prea grasa si nici prea tare. Potriviti din cantitatea de faina.Separat, faceti o maia frecand pana se alifiaza, drojdia cu zaharul, adaugati putin lapte caldut si amestecati pana se dizolva complet zaharul. Adaug ...

Cozonac de Post

Aluatul se pregateste astfel: se amesteca in urmatoarea ordine: apa, sucul de lamaie si de portocala, bicarbonatul, drojdia sfaramata cu mana, coaja de lamaie si de portocala, sofranul, zaharul, uleiul, sarea.Se amesteca fiecare ingredient pe masura ce se adauga pana la omogenizare, apoi se continua cu urmatorul ingredient.Se adauga faina si se ame ...

Scones Pufoase si Aromate

Omogenizati repede (cel mai bine folosind un robot) faina cernuta impreuna cu praful de copt, sarea, untul rece si zaharul. Transferati compozitia intr-un vas mai mare si faceti la mijloc o gropita.Separat, incalziti intr-o tigaie, pe foc, 1 minut (sau intr-un vas la microunde), pana se infierbanta bine, dar sa nu fiarba, iaurtul, laptele si vanili ...

Blintzi - placinta cu branza

Se incalzeste cuptorul la 170C (325F). Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si oule cu mixerul, apoi se adauga treptat untul topit. Iese o compozitie foarte moale, dar o sa vedeti cu nu are nici o problema la copt. Eu m-am cam speriat, find prima data.Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru umplutura si se freaca cu mixerul ca ...

Inapoi la Patiserie
Zodia berbec Horoscop Berbec Azi

Dimineata s-ar putea sa intampinati probleme financiare, insa nu este cazul sa va demoralizati. Aveti mai mult noroc dupa-amiaza.

O ruda apropiata va propune o colaborare pe termen lung. Daca acceptati, va veti imbunatati situatia financiara.

S-ar putea ca partenerul de viata sa va reproseze ca nu acordati destula atentie familiei.


Horoscop Berbec Maine

Astazi nu este indicat sa semnati documente oficiale sau sa va ocupati de afaceri.

Cei din jur nu sunt de acord cu ideile dumneavoastra. Nu va lasati demoralizat si nu renuntati la planurile de schimbare!

Ar fi bine sa acordati mai multa atentie activitatilor casnice.

Pe plan sentimental, totul merge bine si partenerul de viata va ajuta sa depasiti toate dificultatile.


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4155 RON
1 USD = 3.9927 RON
1 XAU = 140.5505 RON
Evolutia valutara
4.4191
4.4155
3.9889
3.9927
140.9992
140.5505
576.27 kb