Stiri

26 Iulie 2014
Inspector de la ITM Bucureşti, reţinut de DNA, pentru luare de mită

Inspector de la ITM Bucureşti, reţinut de DNA, pentru luare de mită

Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) al Municipiului Bucureşti a fost reţinut, vineri, de procurorii anticorupţie, pentru că a pretins şi a primit 2.200 de lei, cu ocazia controlului desfăşurat la o societate comercială, pentru a nu da amendă.

Sursa: mediafax.ro

Turta de Malai

Ingrediente

5 cani malai
3 cani faina alba
2 plicuri praf de copt
3 maini de zahar
sare
1 ou
5 cani de apa

Timp preparare

nementionat

Complexitate

redusa

Preparare:

Se amesteca bine toate ingredientele uscate, apoi se adauga apa si se amesteca din nou, cu mana, sa nu se formeze cocoloase.
Se ung cu ulei doua tavi de cozonac si se tapeteaza cu malai, se adauga compozitia, iar deasupra se unge cu putin ou si se da la cuptor pana se formeaza o coaja groasa, aurie deasupra.

Din aceeasi categorie

Paine de casa

Am inmuiat drojdia in lapte (in jur de 300 ml)+ zahar + 1 pumn de faina. Amestecam totul si punem la cald, in 20 de minute adaugam restul de faina shi framintam 10 minte. Punem aluatul la cald pentru 30 minute.Peste 30 de minute mai framintam o data (iarashi cam 10 minute) shi iarashi la cald pentru 1 ora 30 minute.Modelam aluatul dupa forma si ima ...

Cozonac cu Ciocolata, Stafide si Alune

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la framantat si la dospit. Dupa dospire se scoate aluatul din cuva si se asaza pe o planseta unsa cu ulei. Se imparte aluatul in trei bucati. Se intinde o bucata de aluat cu sucitorul pana se face un dreptunghi de marimea tavii in care se va coace. Se umple cu stafide (care au fost tinute o o ...

Tarta cu Spanac

Spalam bine spanacul, , dupa care-l fierbem dar nu prea tare.Scoatem spanacul si-l lasam sa se scurga bine; separat intr-o tigaie calim ceapa cu uleiul, dupa adaugam spanacul taiat bucati si lasam sa se caleasca un pic la care adaugam doar o cescuta apa (de la spanacul fiert).Lasam pentru 3-4 minute sa fiarba; punem condimentele, sare, stingem focu ...

Haios

Foaie de patiserie (cine doreste pot sa ii dau reteta de foi de haios originala. Eu sint prea lenesa ca sa mai fac foile acasa, este prea mare bataie de cap cu ele, de aia am ales varianta de cumparat.) una la numar am intins-o si am taiat in dreptunghiuri pe care le-am umplut cu magiun de prune (pesmet se spune in unele zone din tara) le-am lipit ...

Crescente / focaccia cu Rozmarin (si Fenel)

Sarea se dizolva in apa sau lapte la temperatura camerei, cit este nevoie ca sa obtinem un aluat moale (eu am folosit amestec de apa si lapte).- framintam putin cit sa se dezlipeasca usor de pe castron, cu miinile unse cu ulei sau unt topit- lasam la dospit cit sa se dubleze volumul- ungem tava cu ulei si turnam aluatul- strivim numai cu degetele c ...

Paste de Casa

Se pun ouale si uleiul intr-un castron si se amesteca cu faina (pusa treptat) pana ce devine un aluat tare care atunci cand il apasam cu degetul revine la forma initiala (se poate framanta si direct pe masa).Se lasa 20 min apoi se intinde o foaie de 1mm grosime.Foaia se pudreaza cu faina, se ruleaza si se taie in functie de grosimea dorita.Se lasa ...

Pogacele Sfaramicioase de Post

Se framanta bine margarina si uleiul cu faina, se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine de tot.Se lasa aluataul sa se odihneasca 30 minute.Se intinde apoi coca si se taie cu forma rotunda. Se pun pogacelele in tava pe hartia de copt si se dau la cuptorul dinainte incalzit pina capata putina culoare.Vor iesi niste pogacele foarte sfaramoa ...

Cozonac de Post

Aluatul se pregateste astfel: se amesteca in urmatoarea ordine: apa, sucul de lamaie si de portocala, bicarbonatul, drojdia sfaramata cu mana, coaja de lamaie si de portocala, sofranul, zaharul, uleiul, sarea.Se amesteca fiecare ingredient pe masura ce se adauga pana la omogenizare, apoi se continua cu urmatorul ingredient.Se adauga faina si se ame ...

Mucenici (Sfintisori)

Se face un aluat din toate ingredientele la care se adauga faina pana se obtine un aluat bun de framantat.Se pune la crescut, acoperit cu un servet din panza, intr-un loc caldut, pana cand isi tripleaza volumul apoi, aluatul se imparte in 40 de bucati egale.Din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara (aprox 25/10cm) pe care se pune la un ...

Gogosi cu Votca

Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, aromele si votca, adaugam laptele caldut. Framantam un aluat din amestecul precedent si faina+drojdie, incorporam untul, lasam sa se odihneasca 1 ora - 1 ora si jumatate.Dupa timpul de pauza formam din aluat diferite forme dupa plac si le asezam pe o placa farinata inca 45 de minute. Intre timp incalzim ul ...

Inapoi la Patiserie
Zodia taur Horoscop Taur Azi

Dimineata simtiti nevoia sa faceti cateva schimbari prin casa si aveti sanse sa va descurcati. Trebuie sa alergati putin si sa faceti niste cheltuieli.

O ruda mai in varsta se ofera sa va ajute cu bani. Profitati de ocazie!

Va sfatuim sa va organizati munca mai bine.


Horoscop Taur Maine

Dimineata aveti dificultati de comunicare, care va pot afecta relatiile pe plan social.

Se pare ca resimtiti oboseala acumulata in ultimele zile. Ar fi cazul sa va odihniti mai mult.

Nu pierdeti ocazia sa mergeti in vizita la rude, impreuna cu persoana iubita!


Citeste horoscopul tau

Curs valutar


1 EUR = 4.4000 RON
1 USD = 3.2715 RON
1 XAU = 135.9718 RON
Evolutia valutara
4.4155
4.4000
3.2766
3.2715
136.9472
135.9718
1002.42 kb